Annons

    Hem / Aktuellt / 2019 / Fälttävlans landslag 2020 klart

Fälttävlans landslag 2020 klart

Fälttävlanslaget som tog bronsmedalj vid årets EM i Luhmühlen utgör spetstruppen när förbundskapten Fredrik Bergendorff presenterar nästa års seniorlandslag.

Svensk fälttävlan kan lägga en framgångsrik tävlingssäsong till handlingarna. OS-kval, bronsmedalj i EM och totalseger i Nations Cup.
- Det har varit fantastiskt och ett stort tack till ryttarna, SOK och förbundet som alla ställt upp på vårat upplägg och stöttat på alla sätt, säger Fredrik Bergendorff.

Totalt fjorton ryttare har varit med i Nations Cup under året och serien har varit lite ”spindeln i nätet” för landslagsverksamheten.
- Nations Cup har varit en fantastisk plattform för att få erfarenhet av att rida i lag, säger Fredrik Bergendorff som ser stora möjligheter för fortsatt utveckling.
- Fler yngre ryttare kan vara med och lagledarna får en chans att lära känna ryttarna när de rider i lag, säger Fredrik Bergendorff och påpekar också att ledarna och teamet runt laget får värdefull erfarenhet ”i skarpt läge”.

Fredrik ser en genomgående positiv trend för svenska fälttävlansryttare.
- Många har blivit mycket bättre, vi börjar komma upp i klass med de bästa nationerna i terrängen och även i hoppningen.
- Sedan har vi en bit kvar i dressyren, som vi ska jobba vidare med.

För att betona vikten av att fortsätta satsningen på att rida i lag kommer gruppen under spetstruppen att heta Nations Cup trupp 2020. I dagsläget finns 12 ryttare med.
- Vi har ytterligare sex-sju ryttare som kan vara aktuella framöver om de får något eller några fler bra resultat, säger Fredrik Bergendorff.

- Det är inga spikade gränser mellan trupperna, landslagsryttarna kan rida Nations Cup och om någon av ryttarna gör bra resultat under försäsongen kan de bli aktuella för spetstruppen, säger Fredrik Bergendorff.

Fokus nästa år kommer förstås att ligga på OS i Tokyo, dit varje nation får skicka tre lagryttare och en reserv. Alla tre ryttarnas resultat räknas och reserven får bara rida om någon av de ordinarie ryttarna inte kan starta eller fullfölja. Läs mer om OS-reglerna i faktarutan.

Spetstrupp

Louise Romeike, bosatt i Tyskland
Ludwig Svennerstål, England
Malin Josefsson, Osby
Niklas Lindbäck, Munka Ljungby

Nations Cup trupp 2020

Ebba Adnervik, Båstad
Sara Algotsson Ostholt, Tyskland
Hanna Berg, Färlöv
Jonna Britse, Halmstad,
Viktoria Carlerbäck, Dalsjöfors
Anna Freskgård, Tystberga
Johan Lundin, Sennan
Philippa Magnusson, Kallinge
Katrin Norling, Mantorp
Malin Petersen, Tyskland
Sofia Sjöborg, England
Therese Viklund, Skurup

Ungdomslandslagen 2020 finns här

Glöm inte munnen vid visiteringen

När du dagligen går igenom din häst och visiterar den, glöm inte att också kolla i munnen. Finns där sår eller förändringar?