Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Grattis Gothenburg Horse Show!

Grattis Gothenburg Horse Show!

Gothenburg Horse Show har korats till bästa inomhusevenemanget för dressyr i den anrika årsboken L´Année Hippique.

I en omröstning bland sportens mesta intressenter har tidskriften Horse - equitrends International genom sin anrika årsbok L’Année Hippique utsett ett antal vinnare i åtta olika kategorier. Det är världens alla tävlingsarrangörer inom disciplinerna dressyr, hoppning, fälttävlan och körning som varje år med spänning väntar på besked – har de valt oss i år?

I år har tävlingsledaren Tomas Torgersen fått det härliga meddelande från sportens finrum; Gothenburg Horse Show har korats till bästa inomhusevenemanget för dressyr. 

Tomas Torgersen har sin teori om vad som lett fram till utmärkelsen:

”Vi har under de senaste åren skruvat på tidsprogrammet och låtit dressyren få mer koncentrerat utrymme. Dels i form av att hela fredagens dagspass är helt dressyrinriktat men också att världscupens kür numera är en naturlig del av lördagens kvällsföreställning. Att sedan vår kunniga och engagerade publik skapar den otroliga stämningen i Scandinavium är såklart starkt bidragande det också. ”

Utmärkelsen togs hem med klar marginal i konkurrens med ett antal andra stora klassiska inomhusevent som till exempel Stuttgart German Masters och världscupkvalet på Olympia i London. Dessutom, GHS blev knappt slagna i kategorin för bästa inomhusevent i hoppning där CHI Geneva tog hem utmärkelsen.

Många ryttare hyllar Göteborg för sin fantastiska publik och stämning, det är skönt att känna sig välkommen i arenan. Patrik Kittel, ambassadör för Gothenburg Horse Show, har många speciella minnen från tävlingen och vet vad som krävs av en arrangör.

”Jag har drömt om Gothenburg Horse Show sedan jag var barn. Att nu få vara ambassadör för en tävling som är utsedd till världens bästa inomhustävling är som en dröm som blir sann – a dream come true!”

I februari är det dags för Gothenburg Horse Show och organisationen slår sig inte till ro utan bjuder på ett mäktigt program även 2020. För dressyrälskare blir det både unga talanger och världscupstjärnor när den nästa sista kvaltävlingen avgörs i Göteborg.

Nya regler för världsrankningen

Internationella förbundet, FEI, har kommit med världsrankningen i alla grenar fram till och med 31 mars. Nu införs också nya regler för att mildra påverkan av coronaviruset, Covid-19.