Annons

  Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Inte svenskarnas dag i Genève

Inte svenskarnas dag i Genève

Att ha två svenska ryttare i en Top 10-final får betraktas som historiskt i sig och ett kvitto på var svensk hoppning står internationellt. Det var dock inte svenskarnas dag i Genéve på fredagskvällen.

Henrik von Eckermann på Mary Lou var först ut av alla i första omgången. Det såg stabilt ut innan det känsliga stoet plötsliga stannade framför en oxer ur en vänstersväng. Henrik red på igen och då hoppade Mary Lou men med fyra fel och sedan ytterligare två tidsfel blev det inte den start Henrik hoppats på.

Peder Fredricson och H&M All In började också bra men i en snabb sväng snubblade All In till och Peder saktade av. Efter att kollat att valacken kändes okej fortsatte Peder men med ytterligare tre hinder ner och tidsfel blev det totalt 21 fel.

Ingen av svenskarna startade andra rundan. Det blev amerikansk seger i klassen genom Kent Farrington, före Darragh Kenny, Irland och tyske Christian Ahlmann på tredje plats.

Resultat

Förhandsinformation

Det blir en spännande helg för hoppryttarna i Genève. På fredag är det dags för Rolex IJRC Top 10 Final. Två svenska ryttare finns på plats, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

Här har Henrik von Eckermann övertaget. Han landade som tvåa i fjolårets final. Då med Castello som han lånade från Evelina Tovek. I år kom han med till finalen tack vare att Beezie Madden, USA drog sig ur.

Henrik kommer till start med två superhästar. Toveks Mary Lou som rankas som en av världens främsta hopphästar och Fancy Me, hästen som hoppade så bra i Paris för Europalaget mot USA förra helgen.

Peder Fredricson matchar verkligen en topptrio i hästar. Han har med sig H&M All In, H&M Crusader Ice och nya spännande hästen H&M Chacco Dia.

Fredag kväll rids Rolex Topp 10-finalen, med följande ryttare:

 • Fjolårets vinnare Steve Guerdat, Schweiz 
 • Martin Fuchs, Schweiz,
 • Daniel Deusser, Tyskland
 • Ben Maher, Storbritannien
 • Peder Fredricson, Sverige
 • Pieter Devos, Belgien
 • Darragh Kenny, Irland
 • Christian Ahlmann, Tyskland
 • Kent Farrington, USA
 • Henrik von Eckermann, Sverige

Top 10 Final – Så här går det till:

Omgång A är en 160-hoppning med 10-12 hinder och på tid.
Omgång B är också en 160-hoppning med 8-10 hinder på tid.
Prispengar är cirka 1,5 miljoner svenska kronor, varav 160 000 till segraren.

Här finns dessutom chansen att kvala till söndagens Rolex Grand Prix, där det handlar om nästan 4 miljoner kronor till segraren. Grand Prix-klassen rids på söndag klockan 14:30.

Har du Sveriges bästa tränare?

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!