Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Kittel trea i världscupligan

Kittel trea i världscupligan

Vilken världscupdeltävling det bjöds på i Lyon, Frankrike. Patrik Kittel och Delaunay slutade sexa och är trea i tabellen i FEI Dressage World Cup.

Patrik och Delaunay gjorde en mycket fin kür.
- Han kommer definitivt att rida final i Las Vegas, kommenterade FEI-tv: s kommentator.  Freestyle är Patriks grej.

Nu landade han som sexa. Han har redan en seger i Budapest där han får räkna 20 poäng. Därmed är han trea i tabellen på 32 poäng. Toppar gör Hans Peter Minderhoud, Nederländerna.

Fredagens duell handlade om Isabell Werth med Emilio och Charlotte Durjardin med Mount St John Freestyle. Både red otroliga kürprogram.
Charlotte vann ju torsdagens Grand Prix. Men Isabell vet vilka kvaliteter som behövs för att vinna för tredje året i rad i Lyon i den speciella arenan. Så Isabell visade tydligt att ritten satt som den skulle och segern var hennes.

Resultat

Ställningen

Grand Prix-klassen:

Patrik Kittel har redan 20 poäng i dressyrens världscup, FEI Dressage World Cup. I Lyon gjorde han under torsdagen sin första start i västeuropeiska ligan.
Han var femma med Delaunay i Grand Prix.Patrik vann världscupkvalet i den östeuropeiska ligan i Budapest tidigare i höstas. Nu var det dags för start i "hemmaligan", och det blev alltså en femteplats i inledande Grand Prix-klassen med 75,326 procent.

Charlotte Dujardin, Storbritannien, triumferade med Mount St John Freestyle och vann på närmare 80 procent. Dressyrdrottningen Isabell Werth var tvåa med Emilio, som inte räknas som hennes förstahäst.

Under fredagen handlar det om fria programmet, küren, och viktiga världscuppoäng. Küren rids med start klockan 16:00

Resultat
FEI TV sänder

Sök medel från Kungaparets Bröllopsfond

Föreningar som driver verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kan söka medel från Kungaparets Bröllopsfond.