Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Michelle Hagman Hassink startar på SIHS

Michelle Hagman Hassink startar på SIHS

Svenska landslagsryttaren Michelle Hagman Hassink och EM-silvermedaljören Anne Meulendijks från Nederländerna kompletterar startfältet i Saab Top 10 Dressage i Friends Arena.

Ryttarna ersätter danske Daniel Bachmann Andersen, vars häst Don Olymbrio fått ny ryttare, och tyska Dorothee Schneider som startar världscupen i Madrid samma helg.

26-åriga Anne Meulendijks har gjort en riktig kometkarriär i Nederländerna och red i silverlaget på EM i Rotterdam i höstas. Hon har själv tagit upp sin häst MDH Avanti N.O.P. till internationell elitnivå hela vägen från young rider-klasserna. Ekipaget har tio mästerskapsmedaljer tillsammans på internationell nivå och vann världscupkvalet i polska Zakrzow i oktober.

Michelle Hagman Hassink kommer med lovande Chagall H till Friends Arena. Ekipaget har representerat Sverige vid två tillfällen i FEI Nations Cup under året. I danska Uggerhalne var de med och tog hem andraplatsen och i Aachens nationsdressyr blev det en fin fjärdeplats med svenska laget. Ekipaget vann sin senaste start vid en internationell trestjärnig tävling i Exloo, Nederländerna.

Startfält Saab Top 10 Dressage
Isabell Werth, Tyskland, Weihegold OLD
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, Zaire-E
Helen Langehanenberg, Tyskland, Damsey FRH
Cathrine Dufour, Danmark, Atterupgaards Cassidy
Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche CMF
Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD
Emmelie Scholtens, Nederländerna, Desperado N.O.P.
Antonia Ramel, Sverige, Brother de Jeu
Anne Meulendijks, Nederländerna, MDH Avanti N.O.P.
Michelle Hagman Hassink, Sverige, Chagall H

HÄR hittar du hela deltagarlistan för Sweden International Horse Show

Inget svenskt deltagande på EM

Det har varit en intensiv vår och försommar med fullt fokus på coronaviruset och dess verkningar. Det kommer att genomföras ett Europamästerskap i år, och det är ungdomarnas dressyr-EM i augusti.