Annons

  Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Nominera Årets eldsjäl

Nominera Årets eldsjäl

Ofta tas de för givet. De gör ett hästjobb värt guld och ridsportsverige så mycket rikare. Ja du vet ju vilka vi pratar om...

- Jag är så glad att vi på Resia genom det här priset får möjlighet att lyfta en del av det arbetet som görs i det tysta inom ridsporten. Eldsjälarna är viktiga för svensk ridsport. Det säger Eva Moen Adolfsson, CEO Resia Travel Group som står bakom Årets eldsjäl. Nominera nu. Fint pris från Resia även till vinnande nominering.

Hästarnas bästa vän, ridklubbens klippa eller kanske klubbkompisen som aldrig ger upp. Det är grillmästaren med glöd, glädjespridaren med ett hjärta av guld och stallbackens frivillige fixare. Det är inspiratören som tar täten, kassören som räknar rätt, parkeringsvakten som aldrig fryser och ledaren som ägnar lediga stunder för att sprida hästkraft till de som bäst behöver.

Genom priset Årets eldsjäl vill vi rikta strålkastarljuset mot alla dessa ideella klippor och klubbkompisar som genom osjälviska handlingar, med ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra.

Vi är glada att tillsammans med Resia få möjligheten att hylla ridsportens eldsjälar med en av Ryttargalans tyngsta utmärkelser.

Vem tycker du ska hyllas på Ryttargalan den 27 november och med en resecheck från Resia på 20 000 kronor?

Vi ser såklart att det är en ideell person engagerad i någon av våra medlemsföreningar som tar hem priset.

I år prisar Resia även den som nominerat Årets eldsjäl med ett specialpris, en resecheck på 1000 kronor. 

Nominera din eldsjäl genom att maila namn, förening och en kort motivering till This is a mailto link senast den 15 oktober. Vi presenterar finalister för galajuryn som därefter utser årets vinnare.

Svenska Ridsportförbundet hyllar alla föräldrar i sporten, men det går inte att nominera sin stöttande familj till just det här priset.

Tidigare vinnare

 • 2018 Jeanette "Nettan" Flensburg, Trosa RS
 • 2017 Frida Winnerstig, Finntorps Ridklubb
 • 2016 Nicoline Engelhart, Farsta Ryttarvänner
 • 2015 Stephanie Brandelius, Djurgårdens Ridklubb
 • 2015 Hederspris: Elve Nordström, Salaortens ryttarförening
  och Carolin Rutberg, Sorunda ridklubb
 • 2014 Carolina Mörk, Gripens Ryttarförening
 • 2013 Ingela Axelsson, Hagfors-Uddeholms Ridklubb