Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Publikfavoriter klara för Saab Top 10 Dressage

Publikfavoriter klara för Saab Top 10 Dressage

Tyska storstjärnan Helen Langehanenberg på Damsey FRH och svenska drömduon Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD är de senaste ekipagen klara för start i stortävlingen Saab Top 10 Dressage i Friends Arena 28 november – 1 december.

- Det känns jättebra. Stockholm är den bästa inomhustävlingen, med högst standard och ett unikt startfält. Det är som att rida ett mästerskap, säger Therese Nilshagen, som för tredje året i rad tar plats i det exklusiva startfältet om tio av världens bästa ryttare.

Tillsammans med den svarta hingsten Dante Weltino OLD red hon rakt in i svenska publikens hjärtan när hon var fyra och bästa svensk på EM i Göteborg 2017. Sedan dess har ekipaget haft en given plats i svenska mästerskapslag och var senast med och red hem en bronsmedalj med laget på EM i Rotterdam i höstas.

Stockholm är den bästa inomhustävlingen, med högst standard och ett unikt startfält.

- Eftersom jag kommer från Stockholm känns det som hemmabana att rida i Friends Arena. Det är en väldigt speciell känsla och det är verkligen ett mål under året att ta sig till den här tävlingen, säger Therese.

Helen Langehanenberg är med sin mjuka ridning en riktig favorit hos publiken. Med Damsey FRH var hon fyra i Top 10-finalen förra året och deklarerade redan då att hon gärna kommer tillbaka till Friends Arena. Ekipaget var trea i världscupfinalen i Göteborg tidigare i år och laddar för Top 10-starten med att bland annat rida världscuppremiären i danska Herning i helgen. Helen är en av bara sex ryttare i världen som har ridit på över 90 procent.

- Det betyder väldigt mycket att Saab satsar på dressyren och har skapat den här fantastiska tävlingen, menar Therese Nilshagen, som ser fram emot att möta Helen och de andra ryttarna på tävlingsbanan.

Sedan tidigare är tyska världsettan Isabell Werth samt Sveriges högst rankade ryttare Patrik Kittel klara för tävlingen.

Program Saab Top 10 Dressage:
Lördag 30 november 11:00 Grand Prix – Köp biljett
Söndag 1 december 10:45 Grand Prix Kür – Köp biljett

Dressyrpaket – alla helgens dressyrklasser