Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Så mycket hästkunskap på Ridskolan Strömsholm

Så mycket hästkunskap på Ridskolan Strömsholm

Så mycket hästkunskap samlat på samma bild. Det var full fart på Strömsholm när det hölls fortbildning för A- och B-tränare i dressyr. Dessutom fanns professor Jan Jönsson på plats. Snart drar han på säkerhetsturné till Rättvik. Missa inte det.

På bilden finns en rad OS-starter samlade. Det borgar för kunskap till landets tränare.

Från vänster är det Angelica Byström, ännu ingen OS-start men med som ryttare under träningen,  Louise "Lussan" Nathhorst, fyra OS med en bronsmedalj från Los Angeles, Elisabet Lundholm, ridlärar- och tränarrådets ordförande som också varit förbundskapten under tre OS, Jan Jönsson har gjort två OS med en bronsmedalj från München 1972. Idag är han professor i hästutbildning.

Addera till det Tinne Vilhelmson Silfvén med sju unika OS-framträdande och så Pether Markne en OS-start och både A-tränare i dressyr och hoppning. Tillsammans ger det erfarenhet från 17 OS.

Fortbildningen för tränarna innehöll både praktik och teori av högsta klass. På Österängen körde Jan Jönsson terrängträning, som var en träning för ridskolans elever.

I grannridhuset trimmade Pether Markne sina hoppelever.
- Det är så kul och det ger mig sån energi när jag har elever som rider med hästens bästa för ögonen och på ett mjukt och fint sätt, sa Pether Markne innan han sprang tillbaka till sitt ridhus.

Det var livligt överallt på ridskolan Strömsholm denna dag.