Annons

    Hem / Aktuellt / 2019 / Stipendium för elitsatsande juniorer och unga ryttare

Stipendium för elitsatsande juniorer och unga ryttare

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Föreningar och distrikt kan också söka stipendium för ungdomsverksamhet och fortbildning av juniorer och unga ryttare. Nu är ansökan öppen.

Ungdomar mellan 16-21 år som gör en seriös träningssatsning för att nå elitnivå inom rid- och körsporten kan söka stipendiet. Stipendieansökan ska innehålla resultat, hästmaterial, referenser, beskrivning av kort- och långsiktiga träningsmål samt en plan för hur stipendiet ska användas till träning.

Ryttare/kusk/voltigör: Ansök här senast 27 januari 2020.

Även föreningar och distrikt kan erhålla stipendium för ungdomsverksamhet och för fortbildning av juniorer och unga ryttare. Ansökan ska innehålla en kortfattad beskrivning av talang/ungdomsprojektet samt en beskrivning av vad projektet innebär i ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv.

Förening/distrikt: Ansök här senast 27 januari 2020.

Ansökan görs via ovanstående formulär. Stipendiaterna meddelas per e-post. Frågor besvaras av Andrea Barth, e-post

Stipendierna delas ut under Gothenburg Horse Show 19-23 februari 2020.

Ändrade kvalregler 2021

Den allmänna kvaltiden i några av ridsportens grenar utökas tillfälligt på grund av de restriktioner som finns under pandemin. Även kvalreglerna till årets utomhus-SM i ponnyhoppning och SM i dressyr har lättats.