Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Stjärnspäckat startfält i hoppningen i Friends Arena

Stjärnspäckat startfält i hoppningen i Friends Arena

Darragh Kenny, Harrie Smolders och Lorenzo de Luca är några av de internationella stjärnor som kompletterar startfältet i hoppningen under Sweden International Horse Show.

- Jag har ett enkelt jobb. Ryttarna står i kö för att komma till oss. Jag har fått säga nej till flera internationella ryttare som helt enkelt inte får plats, säger Malin Baryard Johnsson, som i egenskap av sportchef för SIHS ansvarar för de internationella inbjudningarna.

Vi testar en ny irländare den här gången. Bertram Allen har ju redan vunnit i princip allt.

31-årige Darragh Kenny är det irländska stjärnskottet som på kort tid klättrat upp till åttonde plats på världsrankingen. I senaste världscuphoppningen i Verona var han tvåa och han har även ridit hem en seger i Global Champions Tour under året samt hjälpt irländska laget till seger i nationshoppningsfinalen i Barcelona.

- Vi testar en ny irländare den här gången, Bertram Allen har ju redan vunnit i princip allt som går att vinna hos oss, säger Malin Baryard Johnsson.

Tillsammans med sedan tidigare klara världsfyran Ben Maher och världsfemman Peder Fredricson betyder det att Sweden International Horse Show har tre av världens topp-tio-ryttare i hoppning på plats.

Förutom Harrie Smolders och Lorenzo de Luca är även Sverigefavoriten Nicola Philippaerts klar för start. FEI:s två wild cards har tilldelats Geir Gulliksen och José Maria Larocca.

Startfält hoppning

Darragh Kenny, Irland
Harrie Smolders, Nederländerna
Lorenzo de Luca, Italien
Nicola Philippaerts, Belgien
Geir Gulliksen, Norge
José Maria Larocca, Argentina
Ben Maher, Storbritannien
Jessica Springsteen, USA
Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien

Svenska ryttare:
Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Malin Baryard Johnsson
Fredrik Jönsson
Stephanie Holmén
Evelina Tovek
Douglas Lindelöw
Angelica Augustsson
Alexander Zetterman

Lag-SM i fälttävlan inställt på Strömsholm

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.