Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 01 / Hästvälfärdsrådet tar form

Hästvälfärdsrådet tar form

Gabriella Bragée blir ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd. Förbundsstyrelsen fastställde ordförande och ledamöter i rådet vid förbundsstyrelsemötet 9 januari 2020.

Peter Ljungcrantz är sedan tidigare utsedd till vice ordförande i rådet och kvarstår på den positionen.
Hästvälfärdsrådet ersätter från och med 1 januari Djurskyddsutskottet och Hästhållnings- och Anläggningsrådet.

Beslutet att samla hästvälfärden, både vad gäller hur hästar behandlas, dopningsfrågor och veterinära spörsmål, i ett råd togs förra året.

- Hästens välfärd är mycket viktigt för ridsportens trovärdighet och ska alltid sättas högt, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Förbundsstyrelsen har tidigare fastställt en uppdragsbeskrivning för Hästvälfärdsrådet. Den ligger till grund för rådets fortsatta arbete.

- Hästvälfärden är ett stort område med många olika aspekter. Vi har nu tillsatt ordförande och ledamöter. Nästa steg är att rådet kommer tillbaka med en verksamhetsplan på hur de planerar det fortsatta arbetet, säger Ulf Brömster.

Hästvälfärdsrådet kommer att fortsätta arbeta med referensgrupperna för Ridunderlag och Anläggning, samt den nya referensgruppen för veterinära frågor såsom djurskydd, smittskydd och antidoping.

HÄR hittar du Hästvälfärdsrådets sammansättning och mer information