Annons

    Hem / Aktuellt / 01 / Inga svenska världscuppoäng i Basel

Inga svenska världscuppoäng i Basel

Det blev inga nya svenska världscuppoäng vid helgens tävling i Basel, Schweiz. Henrik von Eckermann hade ett nedslag i grundomgången och Douglas Lindelöw utgick.

Henrik von Eckermann red Fancy Me som hoppade strålande men tyvärr föll en bom på allra sista hindret.

Douglas Lindelöw red Cheldon och det börjde bra över de tre första hindren men sedan föll bommarna och efter fjärde nedslaget valde Douglas att avbryta ritten.

Hela femton ekipage gick till omhoppning. Populär segrare i klassen blev hemmaryttaren och världstvåan Steve Guerdat.

Nästa omgång av Longines FEI Jumping World CupTM  avgörs i Leipzig, Tyskland om en vecka. Både Henrik och Douglas åker dit och får sällskap av Evelina Tovek.

Resultat

Pressinformation från FEI

Reigning series champion and World No. 2, Switzerland’s Steve Guerdat, galloped to victory with Victorio des Frotards at the tenth leg of the Longines FEI Jumping World Cup™ 2019/2020 Western European League in Basel (SUI) today.

Eighth to go in the 15-horse jump-off, the pair forged a strong lead when breaking the beam in 31.44 seconds. And although they were followed by many of best in the business they held on to win to the delight of their home crowd.

Julien Epaillard, one of four French contenders in the final barrage, was the only other rider to break the 32-second barrier and slotted into runner-up spot when racing home with Queeletta in 31.94 seconds.

Belgium’s Pieter Devos (Apart) lined up in third ahead of Germany’s Marcus Ehning (Cornado) in fourth and Ireland’s Denis Lynch (GC Chopin’s Bushi) in fifth place.

With just four qualifiers left to go ahead of the Longines 2020 Final in Las Vegas (USA) in April, Guerdat has now overtaken Devos at the top of the Western European League table.

Lördag

I lördagskvällens 1.50-klass var Douglas Lindelöw på Casquo Blue en av elva felfria ryttare i grundomgången. Tiden i omhoppningen hade räckt till en andraplats men med ett nedslag blev det istället en sjundeplacering för Douglas.

1.50-hoppning med en omhoppning: 1) Denis Lynch, Irland, Cristello 0+0 fel 36,80 sek 2) Max Kühner, Österrike, Alfa Jordan 0+0 38,54 3) Bryan Belsiger, Schweiz, Jenkins ter Doorn 0+0 38,95 7) Douglas Lindelöw, Sverige, Casquo Blue 0+4 37,44

Torsdag

Douglas Lindelöw och Cheldon tog på torsdagskvällen en femteplats i en tidshoppning över 1.50-hinder. I fredagens GP-hoppning hade Henrik och Douglas varsitt nedslag.

1.50-tidshoppning: 1) Julien Epaillard, Frankrike, Queeletta 0 fel 59,57 sek 2) Daniel Deusser, Tyskland, Kiana van het Hedershof 0 59,77 3) Martin Fuchs, Schweiz, Chaca BZ 60,61 4) Denis Lynch, Irland, CG Chopin’s Bushi 0 63,10 5) Douglas LIndelöw, Sverige, Cheldon 0 63,43

Allas engagemang måste tas tillvara

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.