Annons

    Hem / Aktuellt / 01 / Satsning på unghästutveckling 2020

Satsning på unghästutveckling 2020

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020.
Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden av Pether Markne.

Svenska Ridsportförbundets landslagsledning satsar på en fortsatt unghästutveckling.
Fjolårets vinnare i Folksam Scandinavian Open för femåringar  blev Alexandra Eriksson. Hon är precis som hästen Miami Bass en stor talang. Bild ovan från finalen i Falsterbo. Alexandra har varit med i Svenska Ridsportförbundets Ryttarutveckling, ATG Hopp&Talang och nu satsar hon på högsta nivå och topptävlingar med unghästutbildning. 
Unghästutvecklare och tränare, vid de här tillfällena är Pether Markne.  Han är en av landets mest meriterade tränare och unghästutbildare med ett speciellt öga för att läsa av unga hästar.
Han brinner verkligen för uppgiften.

- Det här är ett så bra tillfälle ur många aspekter. Vi får en uppfattning om hur kvalitén är i de här årgångarna på våra svenska hästar. Men vi får också tillfälle att dela med oss av träningsråd och insikt i hästvälfärdsfrågor. För det är en av de viktigaste delarna i unghästutbildning. Frågor som hur mycket träning hästen behöver, läsa hästens reaktion på träning och tävling, avväga med intervaller av återhämtning och bearbetning av inlärningen vill vi dela med oss av, säger Pether Markne.

Det blir fyra tillfällen fördelat på två gånger på vardera riksanläggningarna Flyinge respektive Strömsholm.

Datum:

  • 2 mars Ridskolan Strömsholm
  • 3 mars Flyinge

  • 30 mars Ridskolan Strömsholm
  • 31 mars Flyinge 

    Anmälan/inbjudan

Det är ditt förbund – gör din stämma hörd

Den 8 maj är det dags för förbundsstämma i Svenska Ridsportförbundet. Stämman är förbundets högsta beslutande organ. I år är det extra enkelt att delta på stämman, den blir digital.