Annons

    Hem / Aktuellt / 01 / Tinnes satsar på framtiden i Wellington

Tinnes satsar på framtiden i Wellington

Tinne Vilhelmson Silfvén har visserligen pensionerat sin största stjärna Don Auriello. Men hon ligger inte på latsidan för det. Nu satsar Sveriges dressyrdrottning mot nya framgångar med framtidshoppen Esperance och Etoine.

Traditionsenligt befinner sig Tinne Vilhelmson Silfvén i början av året i Florida där hon startar upp tävlingssäsongen i hästmeckat Wellington. I år blir det ett lite annorlunda upplägg för Tinne, som inte främst satsar på världscupklasserna utan på nationella och internationella klasser där under.

Esperance har utvecklats mycket under året och jag är glad över den fina känslan han gav mig idag. Etoine gjorde en fin debut på den internationella banan, han har ju inte mycket rutin och behöver få vänja sig vid atmosfären på en stor tävlingsarena.

Två 11-åringar står i fokus. Det är Esperance (e. Sorento u. Violita ue. Rousseau) och Etoine (e. Vivaldi u. Janette ue. Balzflug). Båda hästarna gjorde säsongsdebut för två veckor sedan då Esperance vann den nationella Intermediaire II och Etoine var placerad sexa i den internationella Grand Prix-klassen.

- Esperance har utvecklats mycket under året och jag är glad över den fina känslan han gav mig idag. Etoine gjorde en fin debut på den internationella banan, han har ju inte mycket rutin och behöver få vänja sig vid atmosfären på en stor tävlingsarena. Det känns så värdefullt att få möjligheten att tävla fler tävlingar efter varandra på samma arena, sa Tinne då.

Nu är det dags för tävling igen. Under torsdagen startade Tinne återigen Esperance i en nationell Intermediaire II-klass, med seger på 70,58 procent. I fredagens nationella Intermediaire II rider hon Lord Django (född 2010, e. Stalypso u. Lona ue. Londonderry), som kom till Tinne i somras och tidigare tävlades framgångsrikt upp till Grand Prix av polska ryttaren Ilona Janas. 

I de internationella klasserna startade Etoine i torsdagens trestjärniga Grand Prix-klass, där det blev 66,69 procent,  och i lördagens Grand Prix Special. I världscupklassens Grand Prix finns det ändå svensk representation genom Tinnes kollega Caroline Darcourt som startar Paridon Magi. Caroline Darcourt startar också Bon Coeur och Sankt Erik II under helgen.

LÖRDAG
Dressyr FEI Grand Prix Kür: 1) Olivia LaGoy-Weltz, USA. Lonoir 80,49% 2) Juan Matute Guimon, Spanien, Don Diego 77,95 3) Lindsay Kellock, Kanada, Sebastien 75,88 7) Caroline Darcourt, Sverige, Paridon Magi 73,20

Dressyr FEI Grand Prix Special: 1) Steffen Peters, USA, Suppenkasper 75,70% 2) Agnete Kirk Thinggaard, Danmark, Blue Hors Zatchmo 74,85 3) Brittany Fraser-Beaulieu, Kanada, All In 72,06 11) Tinne Vilhemson Silfvén, Sverige, Etoine 67,95

Start- och resultatlistor

Allas engagemang måste tas tillvara

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.