Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Lottat i allsvenskorna

Lottat i allsvenskorna

Nu är lottningen för årets upplaga av Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska samt Ridsportallsvenskan div 1 klar.

Både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponyallsvenska har SM-status i laghoppning för häst respektive ponny. Finalen i Folksam Elitallsvenska rids under Falsterbo Horse Show söndag 5 juli. Folksam Ponnyallsvenska har sin SM-final hos under Strömsholmsdagarna vecka 23. Där rids även semifinalen i Folksam Elitallsvenska. Båda allsvenskorna har tre grundomgångar runt om i landet.

Allra först ut är första omgången i zon Öst i Folksam Ponnnyallsvenska, hos Linköpings FK vecka 11. Sedan rids premiären vecka 12 i zon Polar hos Högbo RK, i zon Nord hos Strömsholms RF, i zon Central hos Södertälje RK, i zon Väst hos Borås FK och i zon Syd hos Perstorps K- & RK. Andra omgångarna avgörs mellan vecka14 och 16, medan tredje omgången ordnas vecka 20 i alla zoner utom i zon Central. Där handlar det om vecka 19 hos Vikbolandets RF. 

Folksam Elitallsvenska startar lördag 28 mars hos Umeå RF, Strömsholms RF, Loviseholms SK i Linköping, Grevagårdens RF och Lunds RF. Omgång 2 och 3 rids lördag 2 maj respektive söndag 3 maj hos Sundbyholms HCRF, Västerviksortens RF, Nääs HF och Henriksdals RF. I Norra zonen avgörs omgång 2 vecka 16 ho Gävle RS och omgång 3 hos Brunflo RS söndag 3 maj.

Förändring för propositioner

Efter Folkhälsomyndighetens förändrade rekommendationer att resor på en till två timmar från hemorten kan göras, har Svenska Ridsportförbundet beslutat att utöka upptagningsområdet för tävling.