Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Lottat i allsvenskorna

Lottat i allsvenskorna

Nu är lottningen för årets upplaga av Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska samt Ridsportallsvenskan div 1 klar.

Både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponyallsvenska har SM-status i laghoppning för häst respektive ponny. Finalen i Folksam Elitallsvenska rids under Falsterbo Horse Show söndag 5 juli. Folksam Ponnyallsvenska har sin SM-final hos under Strömsholmsdagarna vecka 23. Där rids även semifinalen i Folksam Elitallsvenska. Båda allsvenskorna har tre grundomgångar runt om i landet.

Allra först ut är första omgången i zon Öst i Folksam Ponnnyallsvenska, hos Linköpings FK vecka 11. Sedan rids premiären vecka 12 i zon Polar hos Högbo RK, i zon Nord hos Strömsholms RF, i zon Central hos Södertälje RK, i zon Väst hos Borås FK och i zon Syd hos Perstorps K- & RK. Andra omgångarna avgörs mellan vecka14 och 16, medan tredje omgången ordnas vecka 20 i alla zoner utom i zon Central. Där handlar det om vecka 19 hos Vikbolandets RF. 

Folksam Elitallsvenska startar lördag 28 mars hos Umeå RF, Strömsholms RF, Loviseholms SK i Linköping, Grevagårdens RF och Lunds RF. Omgång 2 och 3 rids lördag 2 maj respektive söndag 3 maj hos Sundbyholms HCRF, Västerviksortens RF, Nääs HF och Henriksdals RF. I Norra zonen avgörs omgång 2 vecka 16 ho Gävle RS och omgång 3 hos Brunflo RS söndag 3 maj.

Nya grepp för Ryttargalan 2020

Till årets höjdpunkter hör att hylla ridsportens hjältar men på grund av coronapandemin får Ryttargalan 2020 ett nytt, digitalt format. Ny priskategori på programmet är Årets tränare.