Annons

  Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Hästkunskap Cup Final 2020

Dalby Ryttarförening blev bäst på häst!

​Efter en spännande final tog Dalby Ryttarförening hem segern i finalen av Folksam Hästkunskap Cup på Eurohorse-mässan i Göteborg. - Jag är otroligt glad och stolt, säger lagledare Cecilia Nilsson.

Tävlingen inleddes med en frågesport som laget upplevde som ganska svår. I den efterföljande stafetten däremot gick laget fram som ett ånglok och tvekade egentligen bara på ett ställe.
​- Det var en fråga om tam- och viltfärger. Det hade vi inte pluggat på så vi fick gå på uteslutningsmetoden, säger Saga Hansson.

För lagledare Cecilia Nilsson är det vinnande konceptet tydligt.
- Vi har alltid kul när vi tränar och vi är ett bra team där alla får hjälpa till, säger Cecilia.

Folksam Hästkunskap Cup är en tävling där man testar både praktiska och teoretiska färdigheter. Årets final handlade bland annat om foder, färger, sjukdomar, exteriör och instinkter.

Finalisterna på Eurohorse i Göteborg har tagit sig dit via deltävlingar som genomförs på fyra orter i landet och möjliggörs av Folksam.
​- Hästkunskap är grunden för en trygg och säker ridsport. Därför tycker vi att det är viktigt att unga får chansen att lära rätt från början. Hästkunskap är också viktigt för att säkerställa att våra hästar har det bra. På Folksam är vi glada att kunna bidra till detta genom att stötta Hästkunskap Cup, som är en väldigt rolig och nyttig tävling på samma gång, säger Lars-Inge Svensson, sektionschef Företag & Idrott, Folksam.

Resultat:

 1. Dalby Ryttarförening:
  Ylva Nilsson, Natalie Hellberg, Saga Hansson samt lagledare Cecilia Nilsson
 2. Gävle Ponnyklubb:
  ​Svea Nilsson, Andrea Baldwin, Olivia Knudsen samt lagledare ZanYee Pang
 3. Malung-Sälens ridklubb:
  ​Maja Halvarsson, Nathalie Haars, Tilda Bergqvist samt lagledare Johanna Eriksson