Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Jens Fredricson hyllad på Hästgalan

Jens Fredricson hyllad på Hästgalan

Under fredagens Hästgala på Waterfront i Stockholm introducerade ATG två nya priser, ATG:s hederspris Ridsport och ATG:s hederspris Galopp.

ATG:s hederspris Ridsport mottogs av Jens Fredricson med motiveringen: 

Född på hästryggen, Långvarig ambassadör för ATG, Tävlingsryttare, Stallmästare på Strömsholm, Mentor i ATG Hopp och Talang. Oavsett vilken roll så är det alltid med hästens bästa i fokus. En sann förebild för hela hästnäringen.

- Det här känns väldigt bra. Det hade förstås varit väldigt roligt om ridsporten och travsporten hade galan ihop. Kärleken till hästen förenar oss och jag tror att det hade blivit en härlig mix av människor och en väldigt bra gala, säger Jens Fredricson.  

Priserna delades ut av ATG:s hållbarhetschef Maria Guggenberger.

ATG:s hederspris Galopp tilldelades Fredrik Janetzky.
En galopp profil som generöst bjuder på sina hästkunskaper. Vid såväl trav- som ridsportsevenemang är han alltid en ambassadör för galoppsporten. Alltid glad, alltid positiv. Helt klart en profil som sätter galoppen på kartan på bästa tänkbara sätt.

- Det är jätteroligt att få ett sånt här pris. Sist jag var på Hästgalan var för åtta år sedan, då som skötare till Årets Häst. Jag gillar den här galan, inte bara stämningen utan det faktum att det är hästen som hyllas, säger Fredrik Janetzky.

Hästgalan är svensk travsports motsvarighet till Ryttargalan där det gångna årets framgångar hyllas och uppmärksammas.