Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 03 / Aktuellt läge i hoppallsvenskorna

Aktuellt läge i hoppallsvenskorna

Här samlar vi aktuell information, datumändringar och regeljusteringar för Folksam Elitallsvenska, Ridsportallsvenskan Div 1, Folksam Ponnyallsvenska och Ponnyallsvenskan Div 1.

HÄR finns uppdaterade regler för Folksam Elitallasvenska och Ridsportallsvenskan Division 1

HÄR finns uppdaterade regler för Folksam Ponnyallsvenska och Ponnyallsvenskan Division 1

26 mars

Omgång 1 Södra zonen inställd

Lunds Civila Ryttarförening har ställt in första omgången i Folksam Elitallsvenska Södra zonen, som skulle ha ridits lördag 28 mars. Information om hur omgången ska hanteras kommer om några dagar.

24 mars

Ändringar i hoppallsvenskorna

En omgång har flyttats och en omgång utgår i årets upplaga av Ridsportallsvenskan div I. Även en omgång i Folksam Elitallsvenska har flyttats.

Grevagårdens Ryttarförening ställer in sina nationella hopptävlingar kommande helg.
Det innebär att Folksam Elitallsvenska omg 1 i Västra zonen flyttas fram. Nytt datum och tävlingsplats blir Nääs Hästsportföreningpå Åby Arena 18 april.

I Ridsportallsvenskan Div 1 Östra zonen grupp 1 flyttas omgång 1 från Jälla HF vecka 14 till Stockholms FK 1 maj. Ny omgång 2 blir hos Eskilstunaortens RF vecka 21, där det sedan tidigare är klart att även omgång 2 i grupp 2 ska ordnas. Det blir alltså två grupper i Östra zonen som rider omgång 2 på samma ställe och samma dag vecka 21.

I Ridsportallsvenskan Div Södra zonen grupp 2 utgår omgång 1, som skulle ha ridits hos Skabersjöortens RF vecka 15. I den gruppen rids endast omgång 2 innan det är dags för de zongemensamma omgång 3 och 4 vecka 22 hos Fjälkestads RK. Samtliga fem lag som ställer upp i grupp 2 går vidare till omgång 3 och 4 om de deltar i omgång 2.

Med reservation för ändringar

24 mars

Ny tävlingsplats i Folksam Ponnyallsvenska

Andra omgången i Folksam Ponnyallsvenska zon Väst får en ny arrangör. Det blir hos Alingsås RS lördag 9 maj.
Anledningen är att Borås FK ställde in sin tävling vecka 12, då första omgången i zon Väst skulle arrangeras.

Så här blir omgångarna i zon Väst:

  • Omgång 1 Ulricehamnsbygdens RK på Grevagården lördag 18 april
  • Omgång 2 Alingsås RS lördag 9 maj
  • Omgång 3 Kungsbacka RK vecka 20

Med reservation för ändringar

19 mars

Lättnader i hoppallsvenskornas regler

Svenska Ridsportförbundet har beslutat att i dagsläget inte ställa in de förbundsanordnade hoppallsvenskorna.

För att underlätta deltagande och att mildra konsekvenserna av den rådande situationen justeras reglerna för Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska, Ridsportallsvenskan div I och Ponnyallsvenskan div I. Justeringarna gäller från och med torsdag 19 mars.

I Folksam Ponnyallsvenska kommer endast de två bästa resultaten i varje lag att räknas i omgång 1. Lagen får dessutom minska antalet lagryttare till två i den omgången. Syftet är att minska trycket på lagen att ha med många deltagare.
Lag som avstår någon omgång utesluts inte ur serien, utan får 0 poäng i den omgången och får fortsätta serien, så länge de har betalat avgiften till arrangören för aktuell omgång. Inget lag som betalar alla omgångar flyttas ur serien till nästa år, även om de väljer att inte starta.
Reglerna för uppflyttning från Ponnyallsvenskan div I justeras, så att samtliga seriesegrare får plats i Folksam Ponnyallsvenska 2021. Skulle det då blir övertalighet i Folksam Ponnyallsvenska utökas antalet lag.

I Folksam Elitallsvenska justeras reglerna så att inget lag med automatik flyttas ur serien till nästa år. Lag som avstår någon omgång utesluts inte ur serien, utan får 0 poäng i den omgången och får fortsätta serien, så länge de har betalat avgiften till arrangören för aktuelI omgång.
I stället får lagen i botten av serien efter omgång 3 möjligheten att återkvala via omgång 3 och 4 i Ridsportallsvenskan division I vecka 26 tillsammans med topplagen i Ridsportallsvenskan div I.
Reglerna för uppflyttning från Ridsportallsvenskan div I justeras i enlighet med ovanstående.

Med reservation för ändringar

HÄR finns uppdaterade regler för Folksam Elitallasvenska och Ridsportallsvenskan Division 1

HÄR finns uppdaterade regler för Folksam Ponnyallsvenska och Ponnyallsvenskan Division 1

16 mars

Flyttade omgångar i allsvenskorna

Tre omgångar i hoppningens Folksam Elitallsvenska och en omgång i Folksam Ponnyallsvenska flyttas på arrangörens önskan på grund av det rådande läget i samband med coronasmittan.

Folksam Elitallsvenska Norra zonen 
Omgång 1 flyttas från Umeå RF vecka 13 (inställd) till Gävle RS vecka 16, där omgång 1 rids i stället för omgång 2. Omgång 2 och 3 rids hos Brunflo RS vecka 18.

Östra zonen 
Omgång 1 flyttas från Strömsholms RF vecka 13 (inställd) till Enköpingsnäs RF vecka 16. Omgång 2 och 3 rids enligt ursprunglig plan.

Mellersta zonen 
Omgång 1 flyttas från Loviseholms SK vecka 13 (inställd) till Mjölby RK vecka 16. Omgång 2 och 3 rids enligt ursprunglig plan.

Västra och Södra zonen
Omgångarna rids enligt ursprunglig plan.

Folksam Ponnyallsvenska Zon Nord 
Tävlingsplatserna byter ordning. Omgång 1 rids i Heby RK vecka 14, och omgången hos Strömsholms RF flyttar till vecka 16 och blir omgång 2. Omgång 3 enligt ursprunglig plan.