Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 03 / Jobbar din förening med inkludering?

Jobbar din förening med inkludering?

Vårt mål är att inkludera fler i ridsporten. För att hitta framgångsnycklar och sänka trösklarna till stallet söker vi dig som jobbat med inkludering i föreningen, och vill dela med dig av dina erfarenheter i en enkät.

Ridsport för alla hela livet är Svenska Ridsportförbundets paroll. Men idag finns få med invandrarbakgrund inom ridsporten.

För att lära mer om hur vi kan arbeta med inkludering, inledde vi för några år sedan ett samarbete med Malmö universitet, som fick uppdraget att analysera tidigare integrationssatsningar inom ridsporten. Läs mer om det arbetet i en rapport här

Nu går vi på ny jakt efter hållbara satsningar för ökad mångfald och vill gärna komma i kontakt med dig som arbetar eller har arbetat med inkluderingssatsningar i någon av våra medlemsföreningar.

Vi är särskilt intresserade av verksamheter där personer med utländsk bakgrund ingår. Med utländsk bakgrund avses personer som är födda i ett annat land än Sverige, eller har föräldrar som är födda i andra länder än Sverige.  

Vi vill veta mer om vilka verksamheter som bedrivs, hur dessa utformas, vilka som är med, vilka utmaningar verksamheterna ställts inför och vad som fungerat bäst.

Vi vänder oss i första hand till dig som är verksamhetsledare eller ridlärare vid en ridskola, men du kan också ha arbetat med inkluderingssatsningar på annat sätt.

HÄR hittar du enkäten

Undersökningen gör vi tillsammans med Malmö universitet och den är en del i vårt arbete för #ridsportföralla

Resultaten kommer att analyseras och sammanställas i en rapport och presenteras på ridsport.se under året.

 

Nytt alternativ för betalning i TDB

Från och med 1 juli får arrangörer och aktiva ytterligare ett betalningsalternativ vid anmälan i TDB.