Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 03 / Premiär för unga ryttare och hästar

Premiär för unga ryttare och hästar

Emelie Nyreröd klappade om sin Floppy Disc efter segern i årets premiär av Lövsta Future Challenge för unga hästar på Strömsholm och Emma Jönsson vann klassen för unga ryttare med Donizetti.

- Nu börjar det lossna, kommenterade hon. Han har blivit mycket mer avspänd även inne på banan. Han har rätt mycket nerv.
Floppy Disc tog med eftertryck hem segern i denna Intermédiaire II.
Men det är en lycklig tillfällighet att han hamnade i familjen Nyreröds stall. Emelies mamma Susanne är stolt ägare.
- Han gick på auktion efter att han inte gått vidare som hingst. Vi ville köpa en annan av hästarna. Men den blev för dyr. Nu köpte vi istället Floppy billigt, berättar Emelie.
Så Emelie har gjort hela resan med honom från att han kom till Sverige, två och ett halvt år.
Nu dansar han fram som tioåring som ung lovande Grand Prix-häst.
Han är efter Florencio I och domarna gillade hans galopparbete med höga betyg för piruetter och byten.

Resultat:
FEI Intermédiaire II Lövsta Future Challenge Unga Hästar:
1) Emilie Nyreröd, Hogsta Dressyrryttare – Floppy Disc 71.226%, 2) Sofie Lexner, Helsingborgs Fältrittklubb – Danny Black 70.588%, 3) Ebba von Essen, Flyinge Hästsportklubb – Dora (SWB) 69.167%, 4) Karin Öljemark, Sällskapet Segersta Sportryttare – Samson 69.019%, 5) Jeanna Högberg, Sällskapet Segersta Sportryttare – JH's Daenerys 68.921%, 6) Anna Svefors, Grevagårdens Ryttarförening – Flawless 67.304%, 7) Maria von Essen, Flyinge Hästsportklubb – Leopold 66.863%, 8) Jeanna Högberg, Sällskapet Segersta Sportryttare – Go On 66.569%

Unga ryttare

Lövsta Future Challenge för unga ryttare i dressyr är igång för säsongen. Emma Jönsson från Särö vann dubbelt med hästarna Donizetti 39 och Geiron på Ridskolan Strömsholm.

-  Det här är min framtidsstjärna, sa en mycket glad Emma om Geiron som går under smeknamnet ”Göran”.
Men Emma vann med Donizetti, som är efter Don Frederico och ägs av Emma Packendorff.
- Emma är min elev och jag har haft Donizetti i drygt två år, berättar hon.
Anledning är att Packendorff har pluggat i London.
Göran har Emma haft i drygt ett år och hon tror mycket på honom.
Han är efter Jazz och Emma äger honom själv.
Bakom Emma finns Knytkalaset och Jan Brink.
Om sin klubb Särö säger Emma:
- Vi är en liten fin klubb med så bra sammanhållning.

Resultat
FEI Intermédiaire II.  Lövsta Future Challenge Unga Ryttare:

1) Emma Jönsson, Särö Ryttarförening – Donizetti 39 70.490%, 2) Emma Jönsson, Särö Ryttarförening – Gerion 70.147%, 3) Lina Dolk, Ågesta Ridklubb – Languedoc 67.451%, 4) Mathilda Andersson Antelli, Lejondals Ryttarförening – Chicago 129 67.206%, 5) Cecilia Bergåkra, Naturlära Hästsällskap – Duschesse 65.147%, 6) Emelie Aldenfalk, Kumla Ridklubb – Winton 64.510%, 7) Elin Andersson, Rappestads Ridklubb – Ciwi 63.627%, 8) Lina Dolk, Ågesta Ridklubb – Entutu 59.412%, 9) Charlotta Lundblad, Sällskapet Segersta Sportryttare – Wellington 57.990%, 10) Lovisa Pettersson, Umeå Dressyrryttarsällskap – Sir Adam 56.079%

 

—Pressmeddelande—

 

Emma Jönsson och Emelie Nyreröd i ledning efter det första kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Under lördagseftermiddagen gick säsongens första kvalomgång av stapeln i samband med vårdressyren på Strömsholm. Det blev en spännande eftermiddag på Strömsholm när de unga talangfulla ryttarna och hästarna levererade fina och jämna rundor. Bästa ekipage idag var Emma Jönsson med hennes två hästar och Emelie Nyreröd med Floppy Disc.

Först ut för dagen var de tio unga ryttarna. Det var en rafflande omgång där nya talanger fick möta flera välkända namn. Bäst idag var Lövsta Future Challenge-veteranerna Emma Jönsson och Lina Dolk.

Det blev grand slam för Emma Jönsson, som vann med klassen med Donizetti 39 på 70.490% och tog hem andraplatsen på 70.149% med hennes 9-åriga Gerion även kallad ”Göran”. Tredjeplatsen knep Lina Dolk med valack Languedoc på 67.541%.
—”Jag har haft Gerion i drygt ett år och han är min framtidsstjärna. Det är första året som jag tävlar de här klasserna med honom och jag ser fram emot att se han utvecklas vidare!” sa en glad Emma efter klassen.

 Näst på tur var de unga hästarna som även de gjorde bra ifrån sig och slogs om de värdefulla poängen i jakten på finalplatserna. Det var jämnt i toppen men till slut var det Emelie Nyreröd med Floppy Disc som stod som vinnare på 71.226% följt av Sofie Lexner med svarta valacken Danny Black på en andraplats med 70.588%.
—”Det var jätteroligt idag! Floppy Disc har känts väldigt bra under hela vinterträningen men eftersom han har rätt mycket nerv gäller det att få till det på banan med och det tyckte jag vi fick idag.” sa Emelie Nyreröd.

Nästa kvaltillfälle är den 18 april på Lidköpings Ridklubb.