Annons

    Hem / Aktuellt / Dressyrens Nations Cup ställs in

Dressyrens Nations Cup ställs in

Efter att flera stora internationella arrangörer ställt in sina tävlingar runt om i Europa står klart att det inte blir någon nationsserie i dressyr, FEI Dressage Nations Cup, 2020.

”Alla utom en av deltävlingarna har blivit inställda" konstaterade det internationella ridsportförbundet, FEI, under måndagskvällens extrainsatta styrelsemöte.

På FEI:s styrelsemöte behandlades flera frågor som rör de olika ridsportgrenarnas tävlingsterminer i spåren av coronapandemin. Något beslut om kommande internationella mästerskap väntas dock inte förrän efter styrelsens möte i juni.

Efter beslutet att ställa in dressyrens Nations Cup togs också beslutet att prioritera alla internationella lagtävlingar i dressyr, CDIO, framför andra tävlingar när det kommer till eventuella datumkrockar i höstens och vinterns internationella tävlingstermin. Allt för att ryttarna ska ha bästa möjliga chans att förbereda sig inför OS i Tokyo 2021.

Gällande internationella hopptävlingar godkände FEI:s styrelse alla planerade lagtävlingar, CSIO, samt tre-, fyr- och femstjärniga tävlingar från 1 september och framåt. FEI konstaterade samtidigt att det är ett osäkert läge för internationella tävlingar under juli och augusti och godkände därför alla datumändringar som kommit in för tävlingar fram till och med 30 augusti.

Hoppningens nationsserie, Longines FEI Jumping Nations Cup, har tidigare fått modifierade regler och Sverige är ett av lagen som är klara för final i Barcelona i oktober. Läs mer här

För fälttävlans nationsserie, FEI Eventing Nations Cup, beslutade FEI att fortsatt hålla terminen öppen för att möjliggöra för arrangörer av fyrstjärniga och femstjärniga tävlingar, CCI4* och CCI5*, att hålla sina tävlingar senare under året. Många ekipage behöver fortfarande kvalificerande resultat i fyr- och femstjärniga klasser (MER - minimum eligibility requirements) inför OS i Tokyo nästa år. 

Här hittar du FEI:s alla beslut från styrelsemötet 27 april