Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Hästmuseum även på engelska

Hästmuseum även på engelska

Sedan invigningen har drygt 10 000 guidningar på Hästmuseum Strömsholm gjorts via appen. Från och med idag finns appen även på engelska.

På nationaldagen 2018 invigde kronprinsessparet det annorlunda och unika Hästmuseum Strömsholm, en app där besökaren blir guidad gratis runt den anrika hästmetropolen Strömsholm via fem olika utomhusslingor. Sedan invigningen har drygt 10 000 guidningar gjorts via appen. Från och med idag finns appen även på engelska!

Allt sedan lanseringen av Hästmuseum har en engelsk version efterfrågats i princip dagligen. Tack vare stöd från Stutab, Strömsholms utvecklings AB, har nu alla guidetexter översatts och lästs in i appen av engelsmannen Kevin Benn.

- Hästmuseum Strömsholm är en stor tillgång för hela Strömsholm. I dessa Corona-tider känns det särskilt roligt att kunna erbjuda en gratis utomhusaktivitet som inkluderar både motion och kultur. Med den engelska versionen kan vi bättre ta hand om icke-svensktalande besökare som kommer till Strömsholm och bidra till att skapa gynnsamma flöden mellan företagarna på området, säger Lars Bäckman, VD för Stutab.

Hästmuseum Strömsholm är ett annorlunda museum som är öppet dygnet runt, året om. Det är en gratis-app som innehåller fem olika slingor som guidar besökarna utomhus runt hela Strömsholmsområdet. Den spännande historien om den lilla orten, byggnaderna och landmärkena där hästarna spelat en avgörande roll sedan 1500-talet varvas med nutida fakta och spökhistorier samtidigt som besökarna upplever dagens hästmetropol Strömsholm. Guiderösterna styrs via GPS, vilket gör att man måste befinna sig på plats på Strömsholm för att lyssna på guiderna. Det finns inget liknande upplägg i Sverige med så många guideslingor i en gratis-app som enkom styrs via GPS.

Mer om Hästmuseum Strömsholm finns att läsa på www.hastmuseumstromsholm.se Appen kan laddas ner antingen från hemsidan eller där appar finns.

Mari Högkvist från Hallstahammars kommun är en av dem som följt slingorna på Hästmuseum Strömsholm.