Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Status för årets hoppallsvenskor

Status för årets hoppallsvenskor

Svenska Ridsportförbundets Hoppkommitté har vid möte för en kort tid sedan beslutat om vägen framåt för hoppallsvenskorna på förbundsnivå.

Folksam Elitallsvenska: ska om möjligt genomföras i höst med två-tre omgångar och final, i huvudsak inomhus. Ingen upp- eller nedflyttning till 2021 kommer att ske. Definitivt beslut om var, hur och när kommer något senare, när det är mer klart om/hur dagens restriktioner från regeringen, Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet förändras.

Om det inte går att genomföra serien kan serieavgiften betalas tillbaka eller kvarstå till nästa säsong efter anmäld förenings eget val. Instruktioner om hur eventuell återbetalningen ska genomföras kommer senare. 

Ridsportallsvenskan div I: ställs in i år. Anledningen är att majoriteten av zonerna i Folksam Elitallsvenska är fulla till nästa år – och eftersom ingen nedflyttning ska ske finns det inte plats för uppflyttning.
Serieavgiften betalas tillbaka eller kvarstår till nästa säsong efter anmäld förenings eget val. Instruktioner om hur återbetalningen ska genomföras kommer senare.

Folksam Ponnyallsvenska: ska om möjligt genomföras i höst, med två-tre omgångar och final, i huvudsak inomhus. Ingen nedflyttning till Ponnyallsvenskan div I 2021 kommer att ske. Definitivt beslut om var, hur och när kommer något senare, när det är mer klart om/hur dagens restriktioner från regeringen, Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet förändras.
Om det inte går att genomföra serien kan serieavgiften betalas tillbaka eller kvarstå till nästa säsong efter anmäld förenings eget val. Instruktioner om hur eventuell återbetalningen ska genomföras kommer senare.

Ponnyallsvenskan div I: genomförs enligt distriktens beslut, så länge sista omgången går på samma nivå som finns i dagens regelverk. Sista slutdatum 6 december. Uppflyttning av seriesegrare till Folksam Ponnyallsvenska 2021 kommer att ske, då ingen zon i Folksam Ponnyallsvenska är full. 

Denna information har onsdag 29 april gått ut till distrikten samt lagledarna i Folksam Elitallsvenska, Ridsportallsvenskan div I och Folksam Ponnyallsvenska.