Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / 362 ridsportföreningar har sökt stöd från RF

362 ridsportföreningar har sökt stöd från RF

4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket som RF fördelar, meddelar RF på måndagen.

Flest ansökningar kommer från fotboll, ridsport och innebandy, där ridsporten står för 362 ansökningar. Nu kommer RF att gå igenom ansökningarna och besked kommer efter den 11 juni.

Under period 1–15 maj hade idrottsföreningar och specialidrottsförbund möjlighet att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen.

4064 ansökningar har inkommit från idrottsföreningar och 49 från specialidrottsförbund. Flest ansökningar kommer från fotbolls-, ridsports-, och innebandyföreningar. Kommuner med flest antal föreningar som sökt stöd är Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna och sedan arbeta för att Riksidrottsstyrelsen ska kunna ta beslut om fördelning av stöd den 11 juni. Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor totalt sett får vi återkomma till eftersom inte alla ansökningar handlagts ännu, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Många specialidrottsförbund och idrottsföreningar har haft det tufft under coronakrisen med inställda evenemang, anpassad verksamhet och stora ekonomiska konsekvenser. Perioden som avses för kompensationsstödet är 12 mars till sista juni.

– Vi vet att föreningar och förbund har ställt in evenemang och verksamheter eller riskerar att tvingas göra det även under kommande månader. En kartläggning görs nu av hur behov av ytterligare stöd ser ut beroende på hur länge denna samhällskris pågår, säger Björn Eriksson.

Flest ansökande föreningar per idrott
Fotboll, 1228, Ridsport, 362, Innebandy, 225, Friidrott, 214, Golf, 206, Ishockey, 194, Gymnastik, 187, Orientering, 180, Skidor, 169, Budo och Kampsport, 113, Handboll, 110, Bilsport, 97, Motorcykel och Snöskoter, 91, Simidrott, 85, Cykel, 81, Bordtennis, 75, Basket, 73, Tennis, 73, Konståkning, 70, Skyttesport, 58

Flest ansökande föreningar per kommun
Stockholm, 175, Göteborg, 170, Malmö, 74, Jönköping, 73, Uppsala, 61, Örebro, 57, Sundsvall, 56, Norrköping, 55, Västerås, 48, Linköping, 47, Umeå, 46, Helsingborg, 45, Lund, 45, Kristianstad, 42, Gotland, 39, Örnsköldsvik, 39, Växjö, 38, Eskilstuna, 37, Gävle, 37, Luleå, 37

Final för ungdomarnas nationshoppningsserie

I helgen är det dags för final i ungdomsryttarnas Nations Cup-serie i hoppning. Finalen rids i Nederländerna och Sverige har fyra lag på startlinjen. I helgen väntar finalklasserna.