Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 05 / Dags att söka ATG Drömfond

Dags att söka ATG Drömfond

Fram till 7 juni kan föreningar söka medel från ATG Drömfond. Vinnaren får 150 000 kronor till ett projekt som syftar till inkludering och att motverka utanförskap.

Idrott, rörelse, inkludering och att motverka utanförskap – det är nyckelord för ATG Drömfond, som bidrar till att föreningar kan förverkliga sina drömprojekt.

Förra året kunde Nyköpingsföreningen Slaughter Sisters förverkliga sin dröm med hjälp av ATG Drömfond och 2018 var det Borås Fältrittklubb som vann.

Nu öppnar ATG Drömfond åter för ansökningar, där vinnaren får 150 000 kronor.

ATG Drömfond startades 2017, med syfte att stödja projekt som bidrar till ökad hälsa och minskat utanförskap genom idrott. I denna ansökningsomgång behöver det inte handla om idrott, utan kan handla om föreningsliv där inkludering, hälsa och minskat utanförskap sätts i centrum.

Förra året ansökte 177 föreningar landet runt till ATG Drömfond, för att få möjlighet att förverkliga ett drömprojekt. Vinnare blev Slaughter Sisters från Nyköping, med bland annat rollerskate-aktiviteter i sitt program. Året innan vann Borås Fältrittklubb drömprojektet och premiäråret 2017 var det föreningen Unite People som fick ta emot pengar till sitt drömprojekt av ATG Drömfonds ambassadör, förre ishockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg.

- Vi vet att det finns massor av föreningar överallt i hela Sverige som har samma syfte och önskan om inkludering som ATG Drömfond och vi uppmanar alla att söka för att kunna förverkliga sitt drömprojekt. Vi vill helt enkelt ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Genom åren har uppemot 400 ansökningar kommit in till ATG Drömfond och nu kan man skicka in sin ansökan från 11 maj till 7 juni. Därefter utser juryn – som består av Peter Forsberg, Maria Guggenberger, Fryshuset Stockholms chef Anja Frey och Leif Magnusson, verksamhetschef för Mångkulturellt centrum – tre finalister, som vardera är garanterade 50 000 kronor till sin förening. Efter omröstning utses sedan en vinnare, som vid en ceremoni på Sundbyholmstravet 7 november får ytterligare 100 000 för att förverkliga sitt drömprojekt.

Läs mer och ansök här

Fyrspanns-VM blir av trots allt

Först ställdes sportkörningens fyrspanns-VM in. Men nu kommer besked från det internationella ridsportförbundet, FEI, att världsmästerskapet trots allt blir av. Värdland är fortfarande Nederländerna, men det blir en ny arrangör.