Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / I dag hävs tävlingsstoppet för unga – snart för seniorer

I dag hävs tävlingsstoppet för unga – snart för seniorer

I dag 1 juni är det åter möjligt att arrangera tävlingar för ungdomar föda 2002 eller senare. 14 juni öppnar möjligheten för ryttare i alla åldrar. I dagsläget erbjuder arrangörerna i de tre olympiska grenarna 87 tävlingar under juni månad.

Vidare planerar arrangörerna hittills elva nationella tävlingar de två första veckorna i juli.

Arrangörerna har verkligen visat stort intresse för att återstarta tävlingsverksamheten med kort varsel. Flest tävlingar ser ut att arrangeras i hoppning under juni, 19 på nationell nivå samt 25 på regional och lokal nivå. De flesta är ungdomstävlingar, men många befintliga tävlingar öppnas även för äldre ryttare.

Dessutom kommer åtminstone nio nationella hoppningar att arrangeras under de två första veckorna i juli. Och nya tävlingsansökningar fortsätter att komma in.

I dressyr finns 17 nationella tävlingar i tävlingsterminen för juni. Till det kommer 23 regionala och lokala tävlingar. Två nationella tävlingar planeras under de två första veckorna i juni.

I fälttävlan består utbudet av tre lokala tävlingar under juni.

Här är alla planerade och bekräftade tävlingar under juni, samt nationella tävlingar till och med vecka 28:

HOPPNING

DRESSYR

FÄLTTÄVLAN

Vi har alla ett ansvar för att förhindra smittspridning! Ta reda på vilka regler och riktlinjer som gäller innan du åker på tävling, både i samhället, ridsporten och hos tävlingsarrangören. Tänk på att det får vara max 50 personer samtidigt på tävlingsplatsen, undvik onödiga resor och håll en hästlängds avstånd till varandra. HÄR kan du läsa mer om riktlinjerna på tävling för unga från 1 juni.

HÄR uppdaterar vi löpande alla riktlinjer för ridsporten.

Nya råd för ridskoleverksamheten

Förbundsstyrelsen gör bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå, även om en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet.