Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Inställda internationella mästerskap för ungdomsryttarna

Inställda internationella mästerskap för ungdomsryttarna

Det är få internationella mästerskap för ungdomsryttarna kvar i tävlingsterminen. På onsdagen kom beskedet att EM i hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal, liksom det samlade Ponny-EM i Polen är inställda.

- Det är givetvis tråkigt, men förväntat i och med att läget ser ut som det gör, menar Henrik Lannér, landslagsledare i hoppning för young rider och junior.

Man måste kunna förbereda hästarna på ett vettigt sätt. Det hade knappast varit möjligt att genomföra så som det ser ut nu.

Sveriges unga hoppryttare har inte tävlat internationellt sedan Herning i början av mars. Det hade därför varit väldigt svårt att genomföra förberedelserna på ett bra sätt inför ett stort mästerskap i sommar.
- Man måste kunna förbereda hästarna på ett vettigt sätt. Det hade knappast varit möjligt att genomföra så som det ser ut nu, säger Henrik Lannér, som ser 2020 som ett förlorat år internationellt:

- Vi kan nog inte räkna med så många internationella starter i år. Det är högst osannolikt att det blir av. Men det vore väldigt kul om vi kan komma igång med nationella tävlingar så småningom. Jag hoppas verkligen på SM i Falsterbo.

Sedan tidigare har EM för young rider och junior i dressyr och fälttävlan samt EM i reining för young rider och junior ställts in. Detsamma gäller EM i voltige som skulle hållits på svenska hemmaplan, Flyinge, i år.

På ungdomssidan återstår nu två mästerskap i slutet av sommaren i kalendern. Det är EM i dressyr för U25 och children i Budapest - Pilisjaszfalu, Ungern, 18-23 augusti. Samt EM i distansritt för young rider och junior i Vic, Spanien, 25-27 september.

 Lista: Internationella tävlingar och mästerskap 2020