Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Kända gäster när Säker med häst sänder live

Kända gäster när Säker med häst sänder live

Lär av landslagsryttarna när hoppkapten Henrik Ankarcrona bjöd in kända gäster Live på Instagram under vecka 21. ”Talkshowen” är en del av satsningen Säker med häst i samarbete med Folksam. Du hittar de tre programmen på Instagram.

Tre kvällar under vecka 21 sände Henrik tillsammans med en gäst direkt på Svenska Ridsportförbundets Instagram.

I Säker med häst tar vi rygg på våra bästa ryttare för att lära mer om träning, tävling, säkra grepp och konsten att bygga en riktigt bra relation till sin häst.

Nu flyttar satsningen in på Instagram live, där hoppningens förbundskapten Henrik Ankarkrona bjuder på ”talkshow” med kunskapstema tillsammans med hoppryttaren och Instagram-debutanten Fredrik Jönsson, fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt och hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli.

- Vi kommer bland annat att prata om hur vardagen ser ut just nu hos ryttarna, hur de tränar sina hästar under tävlingsstoppet och planerar framåt i detta långa uppehåll. Men vi bjuder också på snack kring säkra rutiner i vardagen och på tävling, säger Henrik Ankarcrona som är peppad inför sändningen.

Tre kvällar under vecka 21 sänder Henrik tillsammans med en gäst direkt på Svenska Ridsportförbundets Instagram.

Tisdag 19 maj 18.00:  Gäst: Hoppryttaren Fredrik Jönsson, som gör premiär på Instagram
Onsdag 20 maj 18.00:
Gäst: Fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt
Fredag 22 maj 18.00: 
Gäst: Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli

Det går utmärkt att ställa frågor till Henrik och alla ryttare under sändningen. Om det finns frågor som inte hinner besvaras direkt, kommer vi att svara på dem via ridsport.se.

Genom satsningen ”Säker med häst” jobbar vi tillsammans med vår huvudsponsor Folksam för att sprida kunskap om säker hästhantering och öka säkerhetsmedvetandet hos unga inom ridsporten, men också till föräldrar som ofta finns med på ridskolan eller kanske i teamet runt tävlingsryttaren.
Utgångspunkten är Svenska Ridsportförbundets säkerhetsanvisningar ”Säker med häst”.
Satsningen kombinerar riktade kampanjer i sociala kanaler med clinics.

Under roadshowen Säker med häst on Tour har vi tidigare fått följa ryttare kända ryttare direkt i manegen. Läs mer här

Nya TR för 2021 publicerade

Nästa år, 2021, kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. Nu finns samtliga TR 2021 publicerade tillsammans med en text med de viktigaste ändringarna.