Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / ​Nytt hopp-SM hos Skogslottens RF

​Nytt hopp-SM hos Skogslotten

Skogslottens Ryttarförening i Norrköping ställde in hopp-SM utomhus i år. Nu får föreningen en ny chans att ordna ett samlat utomhus-SM i hoppning nästa år, 10-15 augusti 2021. Det beslutade Svenska Ridsportförbundet i går.

Samtidigt gavs inomhus-SM i hoppning för häst till Flyinge Hästsportklubb vecka 46, 2021.

– Skogslotten, med Norrköpings stad i ryggen, har presenterat ett imponerande koncept och när de nu tvingades ställa in i år var det aldrig någon tvekan att ge dem chansen nästa år i stället, säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté.

– Vi är väldigt glada över att ha fått en ny möjlighet att anordna SM, efter att ha blivit tvungna att ställa in i år på grund av coronaviruset. Vi ser verkligen fram emot att hälsa alla tävlande och besökande välkomna till Bråvalla Hästival i Norrköping nästa sommar, säger Ann Lundberg, tävlingsledare.

Skogslottens SM blir en folkfest med tävlingar på elitnivå för ponny och ridhäst och en mängd kringaktiviteter. Tanken är att bjuda på bland annat kaninhoppning, käpphästar, fotboll, utställningar, unghästauktion, träningar och mycket mer på den tidigare flygflottiljens område i utkanten av Norrköping. Spårvagnen går nästan ända fram till tävlingsplatsen och hela ridanläggningen byggs upp för just det här tillfället.

Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam möjliggör svenska mästerskap i samtliga ridsportgrenar.

Nytt besked från regeringen om deltagartak

Regeringen meddelade på måndagen att deltagartak på 500 personer införs inomhus. Deltagartaket kan dock överskridas om deltagarna delas upp i sektioner.