Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Tävlandet kommer igång igen i sommar

Tävlandet kommer igång igen i sommar

Ridsportens tävlingar kan öppna för alla i sommar. Det står klart efter Folkhälsomyndighetens besked på fredagen.

Folkhälsomyndigheten meddelade under fredagen att idrotten kan öppna tävlingar även för seniorer från och med den 14 juni.

Förbundsstyreslen beslöt under fredagens möte att öppna ridsporten för tävling från och med den 14 juni inom ramen för de restriktioner som är beslutade av regeringen och myndigheterna.

- Beslutet innebär inte ett undantag för någon särskild idrott eller liga, utan gäller både exempelvis fotboll, friidrott, motorsport eller ridsport. För att detta ska vara hållbart krävs ett stort ansvar, från såväl idrotten, som arrangörer av tävlingar och matcher, som supportrar, säger idrottsminister Amanda Lind.

Tävlingar ska hållas utomhus, förbudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer kvarstår och onödigt resande ska undvikas.

Svenska Ridsportförbundet återkommer i närtid med mer detaljerad information om hur ridsportens tävlingar för seniorer kan arrangeras.

Sedan tidigare är det klart att tävling för ungdomar födda efter 2002 får anordnas från och med 1 juni. De tävlingar som planerats i juni ligger tills vidare fast.

Texten uppdateras