Annons

    Hem / Aktuellt / Byte av SM-arrangör i dressyr

Byte av SM-arrangör i dressyr

SM i dressyr för seniorer, U25 och young rider flyttar till Strömsholm. Nya datum blir 2-6 september. SM för juniorer och children arrangeras av Laholms Ryttarförening 22-26 juli.

Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening har sedan tidigare flyttat lag-SM i dressyr samt SM i paradressyr till vecka 36. Nu är det klart att det blir ytterligare SM-klasser i dressyr på vackra Grand Prix-banan vid Strömsholms Slott.

Etersom det ser ut att bli en fysisk skolstart till höstterminen har Flyinge och Flyinge Hästsportklubb tyvärr tvingats meddela Svenska Ridsportförbundet att det inte kommer att kunna genomföras SM i dressyr på Flyinge som planerat i augusti under vecka 35.

Osäkerheten kring restriktionerna och stora logistiska utmaningar på Flyinges anläggning för att kunna uppfylla alla rekommendationer ligger till grund för beslutet. Utmaningar finns även på Ridskolan Strömholms anläggning men tävlingsplatsen är belägen närmare en kilometer från huvudanläggningen, vilket är en stor skillnad jämfört med Flyinges anläggning.

Strömsholmsdagarna är ett evenemang med mer än 100-åriga anor och lag-SM i dressyr samt SM i paradressyr har sedan förra året varit inplanerat till årets evenemang. För att kunna utöka tävlingen med SM i dressyr för seniorer, U25 och unga ryttare blir det blir ytterligare en tävlingsdag. Nya datum är den 2–6 september.

När det gäller internationell fälttävlan den 12-13 juni ser Strömsholm över möjligheten att genomföra tävlingen i september istället. Datum fastställs inom kort.

SM i dressyr för juniorer och children kommer att genomföras av Laholms Ryttarförening 22-26 juli.