Annons

    Hem / Aktuellt / FEI-beslut om kommande mästerskap

FEI-beslut om kommande mästerskap

Det blir inga ungdoms-EM i hoppning respektive fälttävlan 2020. FEI har tagit en rad beslut angående kommande mästerskap. De som ställs in i år kommer inte att flyttas till nästa år.

FEI:s styrelse har möte i tre dagar, via videolänk. När det gäller EM för junior och young rider i hoppning och fälttävlan anser styrelsen att bristen på tävlingar innan mästerskapen innebär en ökad risk för ryttare och hästar.

Det finns också regler som säger att ungdomsmästerskap ska hållas när det är skollov. Arrangören för Ponny-EM i fälttävlan i Strzegom, Polen fick därför nej på förslaget att ha mästerskapet senare i höst.

VM i voltige skulle hållts på Flyinge i sommar. När det ställts in var ett alternativ att flytta det till Saumur i Frankrike men beslutet blev nu att ställa in det helt.

För att inte ytterligare komplicera tävlingsterminen 2021, som kommer att påverkas avsevärt av att OS i Tokyo skjutits fram, beslutade FEI att om de mästerskap som är kvar 2020 ställs in kommer de inte att flyttas till nästa år.

Europeiska  Ridsportförbundet EEF har begärt en omprövning av beslutet att ställa in EM i hoppning 2021, med anledning av OS. FEI:s styrelse gav EEF i uppdrag att ta fram ett konkret förslag för presentation vid nästa styrelsemöte den 21 juli.På FEI:s hemsida kan du läsa en summering av besluten

På FEI:s hemsida (pdf) kan du läsa en summering av besluten

Häst och hållbarhet i samarbete

Nu finns en ny version av "Hästen och Hållbar utveckling", kompletterad med bland annat ett kapitel om vatten. "Hästen och Hållbar utveckling" ska bidra till ökad kunskap om hållbarhet kopplat till ridsporten.