Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Lag-SM i fälttävlan med internationell touch

Lag-SM i fälttävlan med internationell touch

Årets Folksam Lag-SM i fälttävlan på Strömsholm den 11-13 september får internationell inramning genom ett samarbete mellan den lokala klubben Norrby Ryttarsällskap, Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening.

Strömsholmstävlingarna i juni ställdes in med anledning av situationen med covid-19.  Arrangörerna har sökt efter ett nytt datum för de internationella klasserna i fälttävlan och ställde frågan till Norrby Ryttarsällskap, som sedan länge planerat att genomföra Folksam Lag-SM i fälttävlan på vackra Österängarna i andra helgen i september.

- Vi ser mycket positivt på att genomföra hela evenemanget med gemensamma krafter tillsammans med Norrby Ryttarsällskap, säger RS verksamhetschef Jonas Johnson.

Norrby Ryttarförening är en liten förening med ett stort engagemang för fälttävlan.
-Väldigt roligt att få den här möjligheten för oss i Norrby, säger föreningens ordförande Ann-Louise Borking.
- Norrby är ju en liten förening och vi får mer styrka av att arbeta tillsammans.

Strömsholms terrängbana håller en trestjärnig internationell nivå och har även en fin terränghinderpark på alla nivåer för ponny och häst från nivån P80 och debutantklass.

Intresset för att rida fälttävlan på Strömsholms bana har varit rekordstort de senaste åren. Två- och trestjärniga internationella klasser kommer att genomföras vid årets tävlingar, utöver de nationella klasserna för häst och ponny.

Strömsholmsdagarna är ett evenemang med mer än 100-åriga anor och med den rådande situationen i år har det blivit mycket att planera om. SM i dressyr för seniorer, Unga ryttare, U25, Lag SM i dressyr samt SM i paradressyr har flyttats till vecka 36. I och med flytten av fälttävlan till veckan efter kan vi se fram emot Strömsholmsdagarna i september.

Evenemanget genomförs under förutsättning att alla restriktioner kan uppfyllas. För publiken kommer det med stor sannolikhet innebära att tävlingarna följs digitalt.

Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam möjliggör svenska mästerskap i samtliga ridsportgrenar.

Ny karenstidslista och smittinfo

Karenstids- och förbudslistan har uppdaterats och de nya bestämmelserna börjar gälla 1 juli 2020. Förutom att några nya preparat tillkommit finns också en del andra förändringar.