Annons

    Hem / Aktuellt / Lövsta Future Challenge fortsätter tre år till

Lövsta Future Challenge fortsätter tre år till

Lövsta Future Challenge är ett väletablerat talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i Sverige, inom både hoppning och dressyr. Nu är det klart att satsningen fortsätter till och med 2023.

- Vi har hela tiden jobbat i treårscykler. Hoppningens tre år var slut i och med Gothenburg Horse Show i år och dressyrens sista säsong tar också slut i år 2020. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta jobba för ryttare, hästar och ridsportens bästa i ytterligare tre år! säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge.

Det har varit en långsiktig och härlig resa med Lövsta Future Challenge från den allra första diskussionen och idén till resultaten i Sverige och internationellt.

Det är visionären och ägaren till Lövsta Stuteri; Antonia Ax:son Johnson som står bakom Lövsta Future Challenge, som nu möjliggör att ännu fler unga talanger får chansen att samla på sig värdefull rutin på vägen till den internationella toppen.

- Det har varit en långsiktig och härlig resa med Lövsta Future Challenge från den allra första diskussionen och idén till resultaten i Sverige och internationellt, den stora entusiasm och de allt tydligare målen. Lövsta Future Challenge står för det allra finaste samförståndet mellan häst och ryttare. Det är en stor glädje att fortsätta vår framtidssatsning! säger Antonia Ax:son Johnson.

Den nionde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage fortsätter efter vårens tävlingsuppehåll, som orsakades av den rådande coronapandemin. Den nya arrangören Grevagårdens Ryttarförening kommer att stå som värd för kval två under vecka 31. Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage, som brukar arrangeras under Sweden International Horse Show, är nu framflyttad till februari 2021 på grund av coronapandemin.

Lövsta Future Challenge hemsida uppdateras kontinuerligt med de senaste nyheterna om kvaltävlingar och säsongen.

Lyssna på Lövsta Stuteris nya podcast "15 minuter.." där Emelie Broman Tegelberg berättar mer om Lövsta Future Challenge.

Nya råd för ridskoleverksamheten

Förbundsstyrelsen gör bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå, även om en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet.