Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Tillfälliga tävlingsregler införs från 29 juni - reviderade

Tillfälliga tävlingsregler införs från 29 juni - reviderade

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna är reviderade och gäller från 20 juli.

Det tillfälliga TR har reviderats och en ny version gäller från den 20 juli.

De moment som berörs är
197:3 Smittskyddskontakt
198:3 Hoppning (grenspecifika regler)

Efter vårens tävlingsstopp och därefter lättade restriktioner för ungdomstävlande, tilläts efter beslut av Folkhälsomyndigheten tävlingar för alla åldrar från den 14 juni. Med anledning av restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten har Svenska Ridsportförbundet beslutat om tillfälliga tävlingsregler, vilka gäller tills vidare under Coronapandemin.

Tävlingsreglerna införs tillfälligt i TR I som moment 196–198 och är uppdelade i en gemensam del (moment 196–197) och grenspecifika regler (moment 198). Ordinarie TR gäller under restriktionsperioden, med undantag för det som står i de tillfälliga tävlingsreglerna. Brott mot reglerna kan medföra disciplinära åtgärder enligt TR.

Denna version av reglerna är giltiga från och med 20 juli 2020. Fram till dess gäller den version som är publicerad på ridsport.se vid varje given tidpunkt.

Från 20 juli 2020 (pdf-dokument)

Syftet med de tillfälliga tävlingsreglerna är att ge förutsättningar för att genomföra ridsporttävlingar på ett så säkert sätt att smittspridning minimeras, samtidigt som de sportsliga villkoren för tävling upprätthålls.

I och med att tävlingar tillåts med restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten har Svenska Ridsportförbundet beslutat om tillfälliga tävlingsregler, vilka gäller tills vidare under coronapandemin.

Tävlingsreglerna är utarbetade av Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse, Tävlingssektion, kansli och grenkommittéer i samråd. De beslutades av Tävlingssektionen 2020-06-16 och 2020-07-09, och fastställdes av förbundsstyrelsen 2020-06-24 och 2020-07-13.

Inställda mästerskap och tävlingar i Sverige

Finalen i Longines FEI Nations Cup i Barcelona i oktober är inställd, meddelar FEI.