Annons

    Hem / Aktuellt / Viktig enkät om hagar och gödselhantering

Viktig enkät om hagar och gödselhantering

Regeringen utreder övergödning av vår miljö där hästar och hästhållning uppmärksammas som en av orsakerna. Svenska Ridsportförbundet har fått utredningen på remiss, och nu behöver vi din hjälp att lämna faktabaserade svar om ett viktigt ämne!

 Några av er har säkert uppmärksammat ett förslag från regeringens särskilde utredare vad gäller övergödning i vår miljö. Den utredningen är nu skickad på remiss till Svenska Ridsportförbundet.

Utredningen har uppmärksammat hästar och hästhållning som en av källorna till övergödningen. Gödselhantering, hästar nära vattendrag, hur länge ska en hage användas mm är saker utredningen funderar över.

För att kunna ge ett väl underbyggt svar behöver vi veta hur det ser ut i hagar och på gödselstackar.

Det är viktigt för den framtida hästhållningen att vi kan redovisa hur det verkligen ser ut och vilka konsekvenser dåligt underbyggda beslut kan få. Risken om vi inte lämnar faktabaserade svar är att regler och lagar kan komma att ändras på ett sånt sätt att hästhållningen försvåras.

Vi ber därför om er hjälp att besvara ett par frågor kring er hästhållning. Det tar endast ett par minuter att svara på enkäten, men det kan göra en enorm skillnad för hästsporten.

Stort tack för din värdefulla hjälp!

Enkäten stängde 30 juni.

Ridsportens förstafemma - rösta här

Här är förstafemman som Ridsportsverige röstat fram i jakten på Stjärnornas stjärna i ridsporten, ett specialpris i samarbete med Saab. Sista röstningsomgången börjar nu.