Annons

    Hem / Aktuellt / Finalsegrarna korade i Granngården Riksmästerskap

Finalsegrarna korade i Granngården Riksmästerskap

Efter söndagens finaler är nu segrarna i Granngården Riksmästerskap klart. Nio mästare korades på Sundbyholms travbana i Eskilstuna.

Det är tredje gången Sundbyholm Horse Center RF tar sig an den stora tävlingen för häst och ponny från hela landet. Den här gången fanns över 220 deltagare i startfältet, jämnt fördelade på häst och ponny.

Under söndagen avgjordes finalerna Granngården Riksmästerskap på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Sundbyholm Horse Center Ryttarförening arrangerade.

Cassandra Blomgrens häst The Right Way, gjorde verkligen skäl för sitt namn, och gick den rätta vägen. Ekipaget var ensamt felfritt genomgående i kval och final, och landade en prischeck på 30 000 kronor.
Clara Marklund med Clara 86 landade segern i 1,20-klassen efter omhoppning och en prischeck på 20 000 kronor i Granngården Riksmästerskap.
Även i 1,10-hoppningen blev det omhoppning och Mathilda Sjööns med Carrica vann.
Sex ponnymästare korades också i Granngården Riksmästerskap.

Banbyggare av Granngården Riksmästerskap var Peter Lundström.

Foto alla bilder från Granngården Riksmästerskap: Roland Thunholm

Resultatlistor finns hos Equipe och Granngården Riksmästerskap sändes direkt av Equisport 

Grattis till alla pristagare och alla som deltog i Granngården Riksmästerskap!

Granngården Riksmästerskap 1,30-hoppning: 1) Cassandra Blomgren, Västerås Ryttarsällskap, The Right Way 0 2) Anna Hillgren, Gävle Ponnyklubb, Dame de Tailleur 4 3) Josefin Torell, Fryksdalens Ryttarsällskap, Sligo Land du Rouet 5 Kompletta resultat

Clara Marklund, Clara 86 GG Riksmästerskap

Granngården Riksmästerskap 1,20-hoppning: 1) Clara Marklund, Piteå Ridklubb, Clara 86 0+0 37,19 2) Ida Brunåker, Eskilstunaortens Ryttarförening, Carl 47 0+0 40,45 3) Nathalie Wennerhorn, Rastaborg Ridklubb, Kenneth du Petit Vivier 0+0 40,77 Kompletta resultat

Mathilda Sjööns, Carrica, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap 1,10-hoppning: 1) Mathilda Sjööns, Orsa Ridklubb, Carrica 9 0+0 28,92 2) Sofia Cooper, Flyinge Hästsportklubb, Magaliffs Zingoalla (SWB) 0+0 29,44 3) Lovisa Erlandsson Steger, Roslagen Rod o Körklubb, Easy Love 0+4 33,41 Kompletta resultat 

Isabell Lindved, Ballinaclough Blue Star, GG RiksmästerskapGranngården Riksmästerskap Lätt A kategori D: 1) Isabell Lindved, Västerviksortens Ryttarförening,  8+4 36,59 2) Doris Wikner, Gamleby Ridklubb, Mystic Impact 8+5 47,92 3) Anton Svensson, F Hoppocrates Sportryttare, Killimor Magic 12 Kompletta resultat

Leonard Claussen, Delicate Dream, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap Lätt A kategori C: 1) Leonard Claussen, Fryksdalens Ryttarsällskap, Delicate Dream 4 2) Ebba Lennartsson, Västerås Ryttarsällskap, Ballinvella Polly 8+0 33,36 3) Vilma Stugemo, Södertälje Ridklubb, Ronaldino 8+4 33,22 Kompletta resultat

Tyra Marklund, Piteå Ridklubb, Axner, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap Lätt A kategori B: 1) Tyra Marklund, Piteå Ridklubb, Axner 0 2) Elsa Nilsson, Piteå Ridklubb, Coppenagh Cappuccino 9 3) Agnes Rustan, Vikbolandets Ryttarförening, Rainbow Drop 16 Kompletta resultat

Molly Härdin Svensson, Vadas Billy, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap Lätt B kategori D: 1) Molly Härdin Svensson, Älvkarleby Ridklubb, Vadas Billy 0 2) Frida Hagberg, Borlänge Ryttarsällskap, T.B.S Bits and Bobs 4+0 29,43 3) Line Wilhelmsson, Härnösands Ridklubb, Cluainin ban 4+4 29,46 Kompletta resultat

Mika Hallman, Jaribas Magic Twist, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap Lätt B kategori C: 1) Mika Hallman, Jump Club Ridsportförening, Jariba´s Magic Twister 0+0 27,81 2) Elise Rosén, Södertälje Ridklubb, Bart Boy 0+0 28,97 3) Stella Hjelmstedt, Djurgårdens Ryttarklubb, Smoover 0+0 30,92 Kompletta resultat

Joline Nilsson, Malhöjs Gucci, GG Riksmästerskap
Granngården Riksmästerskap Lätt B kategori B: 1) Joline Nilsson, Grankärrs Gränsryttare, Malhöjs Gucci 0+0 25,95 2) Lovisa Ekeblad, F Mantorpsryttarna, Shewore Lass 0+0 26,14 3) Wilma Svensson, Köpings Ridklubb, Ollies Glorious 0+4 42,11 Kompletta resultat

 

 

Inför Granngården Riksmästerskap

Två av förra årets segrare i Riksmästerskapet finns på plats för att försöka upprepa triumfen. Ellen Gorgiev kommer tillbaka i 1,20-klassen och Tyra Norström gör en ny start för ponny kategori C.

För ponnyryttarna handlar det om Lätt B och Lätt A, för hästryttarna är det tre nivåer, 1,10, 1,20 och 1,30 meter. För ponny avgörs också Granngården Riksmästerskap Inverkansridning.

I Granngården Riksmästerskap i hoppning får den stora majoriteten av landets hoppryttare en unik chans att delta i en rikstäckande tävling i lätta och medelsvåra klasser. Det är också fina prispengar i finalen för häst; 30 000 kr till segraren i 1,30-mästerskapet, 20 000 kr till segraren i 1,20-mästerskapet, och 10 000 kr till segraren i 1,10-mästerskapet.

Tävlingarna rids 23-26 juli och tävlingsplats är Sundbyholms travbana i Eskilstuna.

Det är mycket att se framemot, med kvalklasser torsdag och fredag, och finaler på söndag. Under sommaren råder ett särskilt tävlingsreglemente för ridsporten och arrangören av Granngården Riksmästerskap har anpassat tävling och tävlingsplats utifrån de regler och restriktioner som råder.

- Vi ser fram emot den här helgen, och vi ska genomföra den på allra bästa sätt för alla som kommer till oss, säger tävlingsledare Per Redelius.
För två veckor sedan genomförde Sundbyholm Horse Center Ryttarförening en nationell hoppning för häst och ponny.
- Det gick bra och alla tog ansvar för att följa regler och hålla avstånd, så vi har förutsättningarna klart för oss, och positiva erfarenheter med oss, fortsätter Per Redelius.

Banbyggare är även i år Peter Lundström, internationell banbyggare som bland annat också bygger på Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show.

– Svenska Ridsportförbundet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngården Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus på bredden, vilket känns helt rätt, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

- Granngården vill möta behoven hos landets ryttare – alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar. Där är Riksmästerskapet en viktig del. En tävling för alla, säger Emilia Sahlén från Granngården.

I år blir det annorlunda riksmästerskap utan publik på läktarna, men det går att följa mästerskapet hela helgen.

Granngården Riksmästerskap sänds direkt av Equisport och onlineresultat finns hos Equipe.

Regler Granngården Riksmästerskap Häst

Regler Granngården Riksmästerskap Ponny

Nya råd för ridskoleverksamheten

Förbundsstyrelsen gör bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå, även om en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet.