Annons

    Hem / Aktuellt / Har du Sveriges bästa ridlärare?

Har du Sveriges bästa ridlärare?

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2020.

En bra ridlärare gör den svåra ridkonsten enkel och får dig att utvecklas på dina villkor. En bra ridlärare väcker lust, lyfter eleverna och gör din stund i stallet till veckans bästa.

Har du Sveriges bästa ridlärare? Nu kan du nominera honom eller henne till Årets Ridlärare 2020. Priset är ett stipendium på 10 000 kronor.

Stipendiet delas ut av Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion och är ett sätt att lyfta det goda ledarskapet inom ridsporten.

Årets ridlärare hyllas i november (vi återkommer om detaljer) och senare även på Ryttargalan den 24 november på Grand Hôtel i Stockholm 2021.

Nominering Årets Ridlärare (word)
Nominering Årets Ridlärare (pdf)

Vill du nominera Årets Ridskola 2020 - klicka HÄR

Senaste årens vinnare:

2029 – Carina Bergh, Järna RK
2018 - Maria Persson, Karlstad RK
2017 - Leif Hall, Gävle RS
2016 - Lena Wiman, Överby HF
2015 - Anna Borgström Vendelsö Ridskola/Österhaninge RS
2014 - Lillemor Borko, Enskede RK
2013 - Catarina Sibbern, Stora Ekeby RK
2012 - Jennifer Carlegrim, Norrköpings FRK

Maila din nominering till ditt ridsportdistrikt senast den 20 september 2020.
Distriktet gör ett urval och nominerar en ridlärare till Lena Annergård på centrala kansliet senast 1 oktober. Därefter utses en vinnare av Ridskole- och Utbildningssektionen.

Nominering av stipendiater kan göras av person eller en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Stipendiet är avsett för fortsatt utbildning, fortbildning, studieresa eller liknande.

Med ridlärare menar vi en person som är diplomerad Ridlärare I, II eller III och yrkesverksam vid en ridskola där föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Det är viktigt att ridlärarens ledarinsatser ligger i linje med Svenska Ridsportförbundets idé- och strategiprogram. Man ska också arbeta efter Ridsportens ledstjärnor samt delta på Svenska Ridsportförbundets fortbildning. Årets ridlärare har lång erfarenhet av sin yrkesroll och är en erkänt skicklig utbildare både inom dressyr, hoppning och hästkunskap.

Vi ser fram emot era nomineringar!
/Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion

Och glöm inte att nominera Årets Ridskolehäst!