Annons

    Hem / Aktuellt / Ida och Irma svenska mästare i dressyr

Ida och Irma svenska mästare i dressyr

Ida Persson med Tago vann Folksam SM i dressyr för juniorer. Tidigare på dagens vann Irma Wickström med Bossa Nova SM i dressyr för children.

Ida Persson vann finalen i kür, det fria pprogrammet till musik, och totalresultatet gav henne guldmedaljen i Folksam SM i dressyr för juniorer.

Amanda Lindholm med Rozette var kür-tvåa och My Sandgren med Hampuz M.Ge var trea.
Tyvärr räckte inte totalresultatet för en pallplats för My Sandgren som blev fyra.
SM-silvret gick till Amanda Lindholm med Rozette och bronset till Ellen Olsson med Daimjenko.

Medaljerna på Folksam SM i dressyr för juniorer och children delades ut av Lennart Lindelöw, Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse.

SM Children 2020, Irma Wickström, Lennart LindelöwIrma Wickström, Södertälje Ridklubb, och Bossanova, SM-segrare Children 2020. Prisutdelare Lennart Lindelöw, Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse. Foto: Yvonne Karlsson

Irma Wickström tog ledningen i första kvalet, vann finalklassen och blev totalsegrare i Folksam SM i dressyr för children.
Olivia Berglund Bergåkra med Bella Rich blev silvermedaljör och Ebba Wallin med Tubular Bells tog brons.

Tävlingen hos Laholms Ryttarförening reds utan publik, men det gick att följa hela helgen.

SM i dressyr för junior och children sänds direkt av Equisport och onlineresultat finns hos Equipe.

Folksam SM i dressyr junior totalt: 1) Ida Persson, Kullabygdens Ryttarförening, Tago 213,084 2) Amanda Lindholm, Ågesta Ridklubb, Rozette 211,225 3) Ellen Olsson, F Mantorpsryttarna, Daimjenko 207,750 Kompletta resultat
Folksam SM i dressyr junior final FEI kür: 1) ida Persson, Kullabygdens Ryttarförening, Tago 72,810 2) Amanda Lindholm, Ågesta Ridklubb, Rozette 71,850 3) My Sandgren, Willands Ryttarförening, Hampuz M.Ge 71,585 Kompletta resultat

Folksam SM i dressyr children totalt: 1) Irma Wickström, Södertälje Ridklubb, Bossa Nova 156,324 2) Olivia Berglund Bergåkra, Naturlära Hästsällskap, Bella Rich (SWB) 143,751 3) Ebba Wallin, Willands Ryttarförening, Tubular Bells 140,692 Kompletta resultat
Folksam SM i dressyr children, Final FEI Individuellt program: 1) Irma Wickström, Södertälje Ridklubb, Bossa Nova 78,968 2) Olivia Berglund Bergåkra, Naturlära Hästsällskap, Bella Rich (SWB) 68,607 3) Jennie Lundberg, Örebro Ryttarteam, Marten 67,722 Kompletta resultat

Annette Fransén Iacobeus, Magnus Ringmark och Susanne Rudholm

Folksam SM i dressyr för junior och children har en välmeriterad domartrio (bilden, foto: Yvonne Karlsson). Två femstjärniga internationella dressyrdomare, Annette Fransén Iacobeus och Magnus Ringmark, samt Susanne Rudholm, Grand Prix-domare.
Magnus Ringmark skulle om allt varit som det brukar suttit i en domarkur i Tokyo och dömt OS-dressyren den här helgen, men trivs fint på juniorernas dressyr-SM.
- Det är roligt att vara i Laholm och se duktiga unga ryttare. Tokyo har jag lagt på framtiden, säger Magnus Ringmark.

Cafeteria, Laholms Ryttarförening

Och det är ett annorlunda SM under ett annorlunda tävlingsår.
Laholms Ryttarföreningar har anpassat tävlingsplatsen efter de tillfälliga tävlingsregler som råder under coronakrisen. Bland annat har man byyggt en extra trappa till cafeterian, en ingång och en utgång.

Lördag

Ny ledare på junior-SM i dressyr

Ida Persson och Tago vann lördagens kval och gick upp i total ledning i Folksam SM för juniorer. 

Lördagens andraplacerade heter My Sandgren med Hampuz M.Ge och trea är Ellen Olsson med Daimjenko. Totalt ligger My Sandgren på sjunde plats och Ellen Olsson femma.
15 ryttare är vidare till söndagens SM-final. Första start 10:30.
Felicia Olofsson som tog ledningen på SM på fredagen var tvungen att bryta.

Irma Wickström med Bossa Nova vann kvalet för children på lördagskvällen, men Ebba Wallin och Tubular Bells på andra plats.
SM-finalen för children börjar 9:00 söndag morgon.

Sammanställning efter kval 1 och 2: 1) Ida Persson, Kullabygdens Ryttarförening, Tago 140,274 2) Amanda Lindholm, Ågesta Ridklubb, Rozette 139,375 3) Siri Ryrstedt, Viarps Kör o Ridklubb 136,989 Total sammanställning 

Lördag FEI Mästerskapsprogram Msv B, SM-kval 2: 1) Ida Persson, Kullabygdens Ryttarförening, Tago 70,981 2) My Sandgren, Willands Ryttarförening, Hampuz M.Ge 69,608 3) Ellen Olsson, F Mantorpsryttarna, Daimjenko 69,559 Kompletta resultat

Lördag FEI Lagprogram Children SM kval: 1) Irma Wickström, Södertälje Ridklubb, Bossa Nova 77,356 2) Ebba Wallin, Willands Ryttarförening, Tubular Bells 76,923 3) Olivia Berglund Bergåkra, Naturlära Hästsällskap, Bella Rich (SWB) 75,144 Kompletta resultat 

 

Fredag

Felicia Olofsson och Bellman ligger i ledning efter första kvalet med Amanda Lindholm och Rozette på andraplats, och Ida Persson med Tago som trea.

Det blir en kort vila för funktionärer och domare. Andra kvalet för juniorerna, FEI Mästerskapsprogram Msv B, startar 8:15 på lördag morgon. Fredagens andraplacerade Amanda Lindholm är först ut. Vid 15-tiden är det klart vilka femton ryttare som går till SM-final.

SM för children har sitt första kval på lördagskvällen.

Tävlingen hos Laholms Ryttarförening rids utan publik, men det går att följa mästerskapet hela helgen.

SM i dressyr för junior och children sänds direkt av Equisport och onlineresultat finns hos Equipe.

Regler SM Juniorer 

Regler SM Children (I årets SM startar åtta ekipage och alla kommer att gå vidare till finalen, reglerna säger sju)

Fredag SM i dressyr junior, FEI Lagprogram Msb B, kval 1: 1) Felicia Olofsson, Österlens Ridklubb, Bellman 72,475 2) Amanda Lindholm, Ågesta Ridklubb, Rozette 70,404 3) Ida Persson, Kullabygdens Ryttarförening, Tago 69,293 Kompletta resultat

Inför

Dags att fördela SM-medaljer i dressyr

I helgen rider junior- och childrenryttare om medaljerna i årets SM i dressyr. Arrangör är Laholms Ryttarförening.

Tävlingen har lite annorlunda utformning i år, ingen publik tillåts, de tävlande får bara ha en medhjälpare med sig och uppmanas vistas så kort tid som möjligt på anläggningen. Undantaget är de som ska göra upp om SM-titlarna i Children- och Junior-klasserna.

Årets junior-SM i dressyr har något fler startande än motsvarande mästerskap förra året, och förra årets svenska mästare Felicia Olofsson finns i startfältet med sin SM-guldhäst Bellman. Felicia och Bellman får konkurrens av över 40 ryttare om pallplatserna.

SM för juniorer rids med två kval i obligatoriska program fredag och lördag. Söndagens final rids i FEI Kür (J), det fria programmet till musik. De 15 högst placerade efter de två kvalen går till final.

Children, ryttare på häst mellan 12 och 14 år, rider sitt SM i ett kval och en final, lördag och söndag.
Det sammanlagda resultatet i båda klasserna avgör var medaljerna hamnar. Ingen av förra årets medaljörer finns i startfältet så det är helt öppet för nya namn att kliva överst på pallen.

Tävlingsledningen har lyckats engagera två namnkunniga domare. Det FEI-domarna Magnus Ringmark, som skulle varit på OS i Tokyo om allt varit som vanligt, och som tidigare under sin karriär brukade döma i Laholm och Annette Fransen Iacobaeus  De är båda femstjärniga FEI-domare, det finns totalt 41 på den här nivån som får döma de stora internationella mästerskapen.

Tävlingen hos Laholms Ryttarförening rids utan publik, men det går att följa mästerskapet hela helgen.

SM i dressyr för junior och children sänds direkt av Equisport och onlineresultat finns hos Equipe.

Regler SM Juniorer 

Regler SM Children (I årets SM startar åtta ekipage och alla kommer att gå vidare till finalen, reglerna säger sju)

Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och möjliggörare av ridsportens Svenska Mästerskap.

Huvudfunktionärer i toppklass när Segersjö arrangerar EM

Planeringen inför ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö utanför Örebro pågår för fullt. Mästerskapet kommer inte bara att bjuda på Europas bästa ungdomsryttare. Segersjö kan också stoltsera med några av världens bästa funktionärer.