Annons

    Hem / Aktuellt / Inget svenskt deltagande på EM

Inget svenskt deltagande på EM

Det har varit en intensiv vår och försommar med fullt fokus på coronaviruset och dess verkningar. Det kommer att genomföras ett Europamästerskap i år, och det är ungdomarnas dressyr-EM i augusti.

Mästerskapet ska arrangeras i Ungern under tre på varandra följande helger i augusti.

Svenska Ridsportförbundet har efter diskussioner och noggranna överväganden beslutat att inte skicka deltagare i någon ålderskategori till EM i augusti.

Beslutet togs av förbundsstyrelsen den 8 juli. I beslutsunderlaget har inlägg från förbundsläkare, landslagsledare och speditör varit avgörande.

Det ständigt ändrade läget i Europa gör att vi inte kan ta ansvar för att utsätta våra aktiva, deras team och våra ledare för eventuell smitta eller uppmana till resa som inte kan ske på ett tillfredsställande säkert sätt.

Läget i Europa är mycket osäkert på grund av coronapandemin. Smittläget förändras och sjukvården är, liksom hos oss, ansträngd.
Vi vet inte om de rutter som resan till Ungern innebär kommer att vara tillgängliga, om gränser är öppna eller stängda, om karantän krävs för människor och hästar.

FEI, det internationella ridsportförbundet har sanktionerat mästerskapet och UD har släppt avrådan till resor till Ungern sedan den 30 juni, men i avsaknad av information om smittläge och framför allt hur resan skulle kunna genomföras, kan Svenska Ridsportförbundet inte ta ansvar för att skicka aktiva till mästerskapet i Ungern.

Silver och brons för Louise Romeike

Fälttävlansryttaren Louise Romeike hade en minst sagt lyckad helg i Westerstede i Tyskland. Efter tre discipliner blev det två topplaceringar i den tvåstjärniga korta klassen.