Annons

    Hem / Aktuellt / Lag-SM i fälttävlan inställt på Strömsholm

Lag-SM i fälttävlan inställt på Strömsholm

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

Arrangören har i dialog med smittskyddet i Region Västmanland och Svenska Ridsportförbundet kommit fram till att detta är ett rimligt och ansvarsfullt ställningstagande.

Norrby Ryttarsällskap har sedan länge planerat att genomföra Folksam Lag-SM i fälttävlan på vackra Österängarna i Strömsholm den 11 - 13 september. När det stod klart att Ridskolan Strömsholms/Strömsholms Ridsportförenings internationella tävling i fälttävlan behövde hitta ett nytt datum ställdes frågan till Norrby Ryttarsällskap om ett samarrangemang.

- Nu står det dock klart att med nuvarande restriktioner är det inte möjligt att genomföra tävling i fälttävlan i detta stora format, säger Jonas Johnson, verksamhetschef på Ridskolan Strömsholm.
- Vi får istället se fram emot att genomföra Breeders Trophy i fälttävlan. RS och SRF har inlett ett mycket positivt samarbete med Norrby Ryttarsällskap och planen är att det även i det mindre formatet sker som ett samarrangemang, fortsätter Jonas Johnson, verksamhetschef på Ridskolan Strömsholm.

Intresset för att rida fälttävlan på Strömsholms bana har varit rekordstort de senaste åren. Planeringen och arbetet inför årets ponnyklasser, tvåstjärniga nationella och internationella klasser samt trestjärniga internationella klasser kommer samarbetskonstellationen RS, SRF och Norrby RS fortfarande ha stor nytta av inför 2021.

Svenska Ridsportförbundets Fälttävlanskommitté hoppas ett lag-SM ska kunna genomföras även i år, och arbetar vidare med högsta prioritet för att kunna lösa situationen.

Ridskolan Strömsholm och Flyinge arbetar för att förse svensk hästnäring med kompetens med visionen ”Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och möjliggörare av ridsportens Svenska Mästerskap.

Patrik Kittel GP-trea i Aachen

Patrik Kittel och Fiontini tog hem tredjeplatsen i Aachens Grand Prix när Nations Cup-tävlingarna i dressyr inleddes på fredagen. Ekipaget var också fyra i küren. Svenska laget slutade på en delad femteplats.