Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Lars Andersson blir femstjärnig

Lars Andersson blir femstjärnig

Svenske dressyrdomaren Lars Andersson, Hogsta Dressyrryttare, har utsetts till femstjärnig internationell dressyrdomare av FEI:s dressyrkommitté.

Lars Andersson är sedan tidigare internationell dressyrdomare på fyrstjärnig nivå, svensk Grand Prix-domare och A-tränare i dressyr samt domarutbildare.

Nu blir han en av de femstjärniga och får döma internationella mästerskap som VM, EM samt OS samt FEI Dressage World Cup-finaler.

FEI:s dressyrkommitté har samtidigt också utnämnt Peter Storr, Storbritannien, Kurt Christensen, Danmark och Ulrike Nivelle, Tyskland, till femstjärniga domare.

Den femstjärniga dressyrdomarkåren är en exklusiv skara. Det finns nu 41 dressyrdomare på den här nivån. HÄR finns en lista över FEI-funktionärer

Sverige har sedan tidigare två dressyrdomare på den högsta femstjärniga nivån, Annette Fransén Iacobeus och Magnus Ringmark.

Trestjärnig premiär i Hermanstorp

Svensk fälttävlan lyfter i helgen till nya höjder när Hermanstorps Kör- & Ridklubb arrangerar den första nationella trestjärniga tävlingen i Sverige på många år. Och ryttarna är sugna på att tävla, det blir dryga 200 starter i totalt åtta klasser.