Annons

    Hem / Aktuellt / Ny arrangör till lag-SM i fälttävlan

Ny arrangör till lag-SM i fälttävlan

Folksam lag-SM i fälttävlan för häst och ponny blir av till hösten. Ny arrangör är Flyinge Ryttarförening, som tagit sig an mästerskapet med kort varsel.

Folksam lag-SM genomförs under två helger, 5-6 september för häst och 12-13 september för ponny. Tävlingsplats är Revinge hed utanför Flyinge

Lag-SM i fälttävlan brukar av tradition arrangeras för häst och ponny samma helg, men med de omständigheter som råder i år är det inte möjligt. Med två tävlingshelger underlättar det arbetet med smittskydd och de restriktioner som finns för tävlingar.

Tävlingsledare Aminda Ingulfson ser fram emot lag-SM.
- Det är första svenska mästerskapet vi arrangerar och det ska bli jättekul, säger hon.
Tävling under coronakrisen ställer andra och nya krav på arrangörerna och Flyinge Ryttarförening har en tidigare tävling att dra erfarenheter från.
- Den tävlingen fungerade bra för oss, och det känns tryggt att ha samma organisation och samma rutiner i ryggen inför lag-SM, säger Aminda Ingulfson.

En utmaning både för arrangören och deltagarna på lag-SM blir uppstallningen. Flyinge Ryttarförening har ingen möjlighet att erbjuda uppstallning för de ryttare som kommer resande till tävlingsplatsen. Arrangören kommer att hjälpa till med att hitta alternativ i närheten.

Tidigare i somras meddelade Norrby Ryttarsällskap som skulle genomfört lag-SM i samarbete med Ridskolan Strömsholm att de ställde in.

- Vi är glada att kunna genomföra lag-SM i år, det betyder mycket för våra ryttare, säger Margaretha Rödén, ordförande i Fälttävlanskommittén.
- Den här tävlingssäsongen har varit annorlunda. Vi har stor respekt för det arbete våra arrangörer lagt ner på anpassa sina tävlingsplatser, och de beslut man tagit när det gäller att genomföra eller inte, fortsätter hon.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och möjliggörare av ridsportens Svenska Mästerskap.

Patrik Kittel GP-trea i Aachen

Patrik Kittel och Fiontini tog hem tredjeplatsen i Aachens Grand Prix när Nations Cup-tävlingarna i dressyr inleddes på fredagen. Ekipaget var också fyra i küren. Svenska laget slutade på en delad femteplats.