Annons

    Hem / Aktuellt / Peder och Emma i topp på Sundbyholm

Peder och Emma i topp på Sundbyholm

Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.

Lördag

Klart jag vill vinna på Sundbyholm menade Peder Fredricson på väg till sitt första besök på Eskilstuna-arenan. Och det var precis vad han gjorde.
Peder Fredricson och H&M Crusader Ice var snabbast i ATG Riders League Grand Prix när lördagen avslutades med winning round, och segern var klar.

- Det känns fint, alltid kul att vinna, men det var verkligen bra konkurrens här, säger Peder Fredricson.
Helgens omgång var Peders första ATG Riders League, som rids med kval, heat och winning round.
- Ett kul format som jag trivdes bra med, säger han.
Sundbyholm Summer Games fortsätter med bland annat en 1,50-hoppning under söndagen och Peder Fredricson rider i morgon också, innan det är dags att resa tillbaka till gården i Skåne.

Tvåa i klassen var Jens Fredricson med Cosmopolit så det blev en ren familjeaffär när priserna delades ut. Jens Fredricson var trea i ATG Riders League 1,35 med Con Tempi, så det blev en trivsam lördagskväll för stallmästaren från Flyinge.
Trea i ATG Riders League Grand Prix blev Erica Swartz med Jovita.

Emma Emanuelsson, ATG Riders League

Emma Emanuelsson med Joyful toppade kvällens första winning round, ATG Riders League 1,35. 

ATG Riders Leaugue Grand Prix winning round: 1) Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, H&M Crusader Ice (SWB) 44,31 sek 2) Jens Fredricson, Flyinge Hästsportklubb, Cosmopolit (SWB) 46,32 3) Erica Swartz, Henriksdals Ryttarförening, Jovita 48,59 Kompletta resultat

ATG Riders League 1,35 winning round: 1) Emma Emanuelsson, Jump Club Ryttarförening, Joyful 12 (SWB) 44,80 2) Stina Lillje, Strömsholms Ridsportförening, Candlelight K 46,12 3) Jens Fredricson, Flyinge Hästsportklubb, Con Tempi 48,74 Kompletta resultat

Efter lördagseftermiddagens heat är startlistorna till kvällens winning round klara och publicerade. Fyra ryttare är kvalade till båda winning round i den här deltävlingen av ATG Riders League.

Det är Peder Fredricson som vann både kvalet och sitt heat med H&M Chacco Dia i 1,35, och är vidare i Grand Prix med H&M Crusader Ice. Emma Emanuelsson vann båda klasserna i den inledande omgången i Kungbacka i våras och kan nu upprepa den triumfen. Jens Fredricson och Erica Swartz är också med i båda wiinig round i kväll.

Jens Fredricson, Jenny Johansson och Peder Fredricson blev heatsegrare ATG Riders League 1,35 och är med till winning round i kväll. De sju snabbaste ryttarna sammanlagt i heaten tar de övriga platserna. Det är Emma Broända, Stina Lillje, Siri Swärd, Bruce Goodin, Emma Emanuelsson, Carl-Walter Fox och Erica Swartz. ATG Riders League 1,35 startlista

Emma Emanuelsson och Matilda Pettersson vann heaten i ATG Riders League Grand Prix. De får sällskap i winning round av Andrea Hermelin, Linda Heed, Peder Fredricson, Marcus Westergren, Stephanie Holmén, Erica Swartz, Mikaela Gustaphson och Jens Fredricson. ATG Riders League Grand Prix startlista

Finalen i ATG Riders League 1,35, rids i tre heat med åtta ryttare i varje heat, och winning round dit tio ryttare från heaten går vidare.
12:30 Resultatlista heat 1 - 12:54 Resultatlista heat 2 - 13:18 Resultatlista heat 3

Finalen i ATG Riders League Grand Prix rids  i två heat, och winning round dit tio ryttare från heaten går vidare. 13:50 Resultatlista heat 1 - 14:18 Resultatlista heat 2

Hålltider lördag
12:30 ATG Riders League 1,35 heat 1, 2 och 3 med V5 och vinnarspel 
13:50 ATG Riders League 1,50 heat 1 och 2 med V5 och vinnarspel (V5 alla fem heaten)
19:10 ATG Riders League 1,35 winning round med vinnarspel
19:45 ATG Riders League Grand Prix winning round med vinnarspel

Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League 30 juli – 2 augusti genomförs utan publik men tävlingarna går att följa på Equisport som sänder live, och onlineresultat finns hos Equipe

Torsdag

Alexandra Eriksson, Västkustens Hoppryttarförening

Alexandra och Liss Royal vann GP-kvalet

Peder Fredricson och stallkamraten Stephanie Holmén var nära att ta storslam i kvalet i ATG Riders League Grand Prix, men fick ge sig för Alexandra Eriksson från Västkustens Hoppryttarförening.

Peder Fredricson med H&M Crusader Ice blev tvåa och Stephanie Holmén med Viva och Cash du Talus blev trea och fyra.
Segern i kvalet i ATG Riders League Grand Prix gick till Alexandra Eriksson med Liss Royal.
Alexandra Eriksson ingick i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Hopp&Talang för några år sedan, något som gav inspiration.
- Förutom värdefull kunskap om de delar som ingår i en sportsatsning, har jag fått en massa inspiration av att träffa de andra ryttarna, sa Alexandra Eriksson efter avslutad säsong 2016.
Och på Sundbyholm har det gått bra förr för Alexandra och Liss Royal.
Förra året red hon hem ett SM-brons när Sundbyholm Horse Center RF arrangerade SM i hoppning.

Peder Fredricson vann i stället den andra kvalklassen, ATG Riders League 1,35 med H&M Chacco Dia, och rider med andra ord i båda finalomgångarna på lördag.

Bilder från ATG Riders League och Sundbyholm Summer Games: Roland Thunholm

Torsdag; ATG Riders League Grand Prix, 1,45-hoppning, kval: 1) Alexandra Eriksson (bilden),  Västkustens Hoppryttarförening, Liss Royal 0+0 43,04 2) Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, H&M Crusader Ice (SWB) 0+0 43,64 3) Stephanie Holmén, Österlens Ridklubb, Viva (SWB) 0+0 44,43 4) Stephanie Holmén, Österlens Ridklubb, Cash du Talus 0+0 45,41 5) Linda Heed, Södertälje Ridklubb, Decurio 0+0 45,94 6) Mikaela Gustaphson, Strömsholms Ridsportförening, Inar C 0+0 46,15 Kompletta resultat - tjugo ryttare till lördagens heat - Startlista heat 1 - Startlista heat 2

ATG Riders League 1,35, kval: 1) Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, H&M Chacco Dia 0+0 36,20 2) Jenny Johansson, F Runsten Equestians, Roi de Berg 0+0 38,14 3) Emma Emanuelsson, Jump Club Ryttarförening, Joyful (SWB) 0+0 38,36 4) John Hickey, Västerås Ryttarsällskap, CAHE Filipe 0+0 39,09 5) Caroline Kamensky, Djursholms Ridklubb, Lina 152 0+0 40,43 6) Siri Swärd, Åby Ridklubb, Alea M 0+0 40,52 Kompletta resultat - 24 ryttare till lördagens heat - Startlista heat 1 - Startlista heat 2 - Startlista heat 3

12:30 start ATG Riders League 1,35-hoppning tre heat och ATG Riders League Grand Prix två heat med V5 och vinnarspel

19.10 ATG Riders League Winning Round 1,35 med vinnarspel

19.45 ATG Riders League Winning Round 1,50 med vinnarspel

Inför 

Toppryttare till ATG Riders League

Precis som så mycket annat den här säsongen fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Nu är det dags igen – årets andra omgång avgöras lördag 1 augusti med toppryttare i deltagarlistorna.

Serien kommer igång igen med start på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Tävlingen kommer genomföras inför tomma läktare, på en hästlängds avstånd. Allt för att rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet ska efterlevas med god marginal.

Intresset är stort bland ryttarna för Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League. I deltagarlistan finns bland andra Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Stephanie Holmén, Linda Heed och Erica Swartz bland landslagsryttarna. Segraren från första deltävlingen Emma Emanuelsson som tog storslam vid årspremiären av ATG Riders League i Kungsbacka, finns i startfältet. Där var det premiär för det nya formatet med två finaler och Emma vann båda!

Peder Fredricson packar hästtransporten med bland andra H&M Crusader Ice och Hansson WL för sin första resa till Sundbyholm Summer Games och Sundbyholm i Eskilstuna.
- Det är första gången jag tävlar på Sundbyholm, men jag har bara hört gott om tävlingsplatsen, och det ska bli roligt att komma dit, säger Peder Fredricson.
Peder Fredricson startar i båda omgångarna av ATG Riders League på torsdag.

– Vi är givetvis glada över att kunna erbjuda ryttarna ATG Riders League. Samtidigt är vi alla medvetna om det allvarliga läget i Sverige och världen. Vi har ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridningen. Därför kommer vi att säkerställa att vi har rutiner som hjälper den sociala distanseringen på traven, säger Per Redelius, ordförande för arrangörsföreningen Sundbyholms Horse Center Ryttarförening och ansvarig för ridsporten på Sundbyholmstravet.

ATG Riders League hade premiär våren 2019. Serien blev en omedelbar succé och fick en uppföljning med ytterligare en serie under hösten. Totalt tillfördes svensk hoppsport över en miljon kronor i prispengar och arrangörsbidrag. De höga förväntningarna på konceptet överträffades, och ATG och Svenska Ridsportförbundet beslutade gemensamt om en fortsättning av ATG Riders League detta år.

– Spännande sport, och spännande spel. Precis som vi hade hoppats på. Inte minst upplevde vi att spelet togs emot med öppna armar av såväl ryttare och arrangörer som publik, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

– Jag är glad över att vi kan komma igång med ATG Riders League igen. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen som den här serien har för utvecklingen av svensk hoppsport. Och det känns extra kul just nu när många av våra landslagsryttare kommer att tävla hemma i Sverige, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Sportsligt är ligan ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern. Inte minst för den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå, och för dem som utbildar och tävlar hästar för försäljning. För dem sätter ATG Riders League guldkant på de nationella tävlingarna, ökar sportens synlighet och med spelet adderas en extra dimension som breddar intresset för hoppningen. Något som ryttarna välkomnar.

Torsdag 30 juli

Kvalklasser i ATG Riders League 1,35-hoppning. 24 ryttare går vidare till lördagens finalklass som rids i tre heat med åtta ryttare i varje heat. ATG Riders League avgörs i en final med de tre heatsegrarna och de sju bäst placerade ryttarna i lördagens tre heat.

Kvalklasser ATG Riders League Grand Prix 1,45-1,50-hoppning. 20 ryttare går vidare till lördagens finalklass som rids I två heat med tio ryttare i varje heat. ATG Riders League avgörs i en winning round med de två heatsegrarna och de åtta bäst placerade ryttarna i lördagens två heat.

Lördag 1 augusti

12:30 start ATG Riders League 1,35-hoppning tre heat och ATG Riders League Grand Prix två heat med V5 och vinnarspel

19.10 ATG Riders League Winning Round 1,35 med vinnarspel

19.45 ATG Riders League Winning Round 1,50 med vinnarspel

https://www.atg.se/ridsport/start

Regler ATG Riders League Grand Prix

Regler ATG Riders League 1,35-hoppning

Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League 30 juli – 2 augusti genomförs utan publik men tävlingarna går att följa på Equisport som sänder live, och onlineresultat finns hos Equipe

Nya TR för 2021 publicerade

Nästa år, 2021, kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. Nu finns samtliga TR 2021 publicerade tillsammans med en text med de viktigaste ändringarna.