Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Två blir en för att stärka ridsporten

Två blir en för att stärka ridsporten

Efter tio år som två föreningar ska Tibro Hästsportklubb och Tibrobygdens Ridklubb återigen bli en förening. En gemensam avsiktsförklaring har undertecknats och nästa år ska samgåendet vara klart.

För tio år sedan knoppades Tibro Hästsportklubb av från Tibrobygdens Ridklubb. Nu innebär överenskommelsen att ridklubbarna ska bli en förening senast i januari 2021. De båda ridklubbarna i Tibro har haft ett samarbete inom ungdomsverksamheten och för tävlingar och träningar sedan 2019.

Vi vill stärka ridsporten i Tibro!

Tio år efter uppdelningen har klubbarnas medlemmar enats om att återigen bli en, och en stark förening. Målet är att stärka ridsporten i Tibro och utveckla Kateryds anläggning till en ledande ridskola och tävlingsplats i regionen. Ytterligare en målbild är att Kateryds ridanläggning skall vara en öppen och tillgänglig fritidsgård för unga och vuxna 365 dagar om året. Tillsammans har klubbarna lagt en projektplan för 2020 - 2021, vilken även har presenterats för Tibro kommun under våren.

En ledande ridskola, tävlingsplats och fritidsgård, öppen 365 dagar per år

- För oss i Tibro Hästsportklubb har det sedan ett par år varit målet att få ”komma tillbaka” till Kateryd och tillsammans med andra hästintresserade utveckla ridsporten och hästintresset i Tibro. Att ha tillgång till en öppen och modern anläggning är en avgörande faktor för att utveckla såväl ridskola som tävlingar och träningar. Att bidra med kunskap kring hästhållning är en annan. Tillsammans blir vi starkare och kan tillföra mer till våra medlemmar.” säger Katarina Engelmark, ordförande i Tibro Hästsportklubb.

- Tibrobygdens Ridklubb har sedan ett par år tillbaka haft en ordentlig omstart av hela verksamheten på Kateryd. Tuffa år, där bland annat en lång period med den otäcka hästinfluensan kvarka ställde till det rejält för klubben 2019. Våra medlemmar har varit fantastiska och vänt en negativ trend till en starkt positiv. Att vi fick erfarna Magdalena Rubensson-Zäll som ridskolechef på anläggningen för nästan exakt ett år sedan, har varit en bidragande faktor för utvecklingen av vår ridskoleverksamhet. Samarbetet med Tibro HSK stärker ytterligare målbilden av att kunna göra något riktigt bra i Kateryd för våra medlemmar och för Tibro kommun.” säger Christer Cederholm, ordförande i Tibrobygdens Ridklubb.

- Tillsammans vill vi utveckla platsen Kateryd till en ledande ridanläggning öppen för alla hästintresserade 365 dagar om året.” säger de båda klubbarnas ordföranden Christer Cederholm och Katarina Engelmark med ett brett leende.

2020 är dessutom ett jubileumsår för ridsporten i Tibro; Tibro Hästsportklubb firar 10-årsjubileum och Tibrobygdens Ridklubbs ridhus fyller 25 år.

 

Tibrobygdens Ridklubb (TBR) bildades 1990 och arrenderar sedan dess Kateryds Ridanläggning av Tibro kommun. Här bedriver klubben ridskola, ridläger och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Tibrobygdens Ridklubb äger även ridhuset i Kateryd. Magdalena Rubensson-Zäll är sedan ett år tillbaka anställd av Tibrobygdens RF och tillika ridskolechef på Kateryds Ridanläggning. Hon är ansvarig för ridskolan, hästarna och daglig drift av anläggningen. Tibrobygdens RK på Facebook

Tibro Hästsportklubb (THSK) knoppades av från Tibrobygdens Ridklubb hösten 2010, då medlemmarna önskade en klubb med mer fokus på tävling och träning/utbildning för ryttare med egen häst. Klubben har sedan dess hyrt in sig på olika anläggningar för sin tränings- och tävlingsverksamhet. Klubben har aktiva medlemmar som tävlar framgångsrikt på såväl regional som nationell nivå inom hopp, dressyr och fälttävlan. Tibro HSK på Facebook

Trestjärnig premiär i Hermanstorp

Svensk fälttävlan lyfter i helgen till nya höjder när Hermanstorps Kör- & Ridklubb arrangerar den första nationella trestjärniga tävlingen i Sverige på många år. Och ryttarna är sugna på att tävla, det blir dryga 200 starter i totalt åtta klasser.