Annons

    Hem / Aktuellt / Kusiner i topp på ponny-SM i fälttävlan

Kusiner i topp på ponny-SM i fälttävlan

Kusinerna Elly och Selma Kvarnstrand tog varsin medalj, guld respektive silver, när Folksam Ponny-SM i fälttävlan avgjordes på Ljuslingsbacken under söndagseftermiddagen. Bronset gick till Cajsa Björkman.

Alla tre SM-medaljörerna var felfria på hinder runt Ljuslingsbackens kuperade terrängbana. Ledande Elly Kvarnstrand gick i mål med bara 2,8 straff för tid och slutade på finfina 27,7 straffpoäng.

Foto samtliga bilder: Pernilla Hägg

Elly Kvarnstrand, Waterloo, SM i fälttävlan, ponny
Elly Kvarnstrand och Waterloo.

Selma Kvarnstrand på Woody's Girl. 

Cajsa Björkman på Muscavado.

Det var också Inverkansmästerskap i fälttävlan i samband med ponny-SM. Julia Oscarsson på Mirabelle vann P90-klassen för ryttare 14-20 år och Elvira Lindgren på Dumfries Barney vann P80-klassen för ryttare upp till 13 år.

Folksam Ponny-SM i fälttävlan

Guld - Elly Kvarnstrand, Ekenässjöns HSK, Waterloo 27,7 straff
Silver - Selma Kvarnstrand, Ekenässjöns HSK, Woody's Girl 37,0
Brons - Cajsa Björkman, Borås FRK, Muscovado 40,1

Inverkansmästerskap P90, 14-20 år

Guld - Julia Oscarsson, Nynäshamns RK, Mirabelle 95,2 poäng
Silver - Emilia Danielsson, Strömsholms RSF, Top Victory 91,9
Brons - Ida Näsling, Stora Ekeby RK, Kilcorban Pocahontas 91,6

Inverkansmästerskap P80, upp till 13 år

Guld - Elvira Lindgren, Flyinge RF, Dumfries Barney 92,4 poäng
Silver - Emma Triza, Flyinge RF, Dushanbe 91,4
Brons - Jennifer Hillerö, Södertälje RK, Munsboro Lemon Drop 91,4

Resultat via Equipe

Lördag

Elly Kvarnstrand med Waterloo har tagit ledningen på Folksam SM i fälttävlan för ponny. Tillsammans med sina kusiner, systrarna Signe och Selma Kvarnstrand, har de gjort mästerskapet till rena familjefesten.

Elly och Waterloo är i ledning inför den avgörande terrängen på söndagen, men Signe med Golliath skuggar henne och ligger bara 0,1 straff efter. På tredjeplatsen hittar vi Selma och Woody´s Girl.
Alla tre rider för Ekenässjöns Hästsportklubb.

Terrängen för ponny-SM startar 14:30. Dessförinnan avgörs bland annat två Inverkansmästerskap.

Dags för Folksam Ponny-SM i fälttävlan

I helgen avgörs ponny-SM och inverkansmästerskap i fälttävlan hos Ljuslingsbackens Fälttävlansförening i Västergötland.

Det är tredje gången som klubben står värd för SM och inverkansmästerskap.
-Det är förstås roligt att få anordna ett större mästerskap under dessa speciella förhållanden i vår omvärld, vilka vi har anpassat tävlingsformerna utifrån, säger Kristina Edsberg, ordförande i Ljuslingsbackens fälttävlansförening.

På Ljuslingsbacken har det tidigare hållits flera mästerskap och både banbyggare och ett antal funktionärer har varit aktiva många gånger i dessa arrangemang.
-Terrängbanorna här på Ljuslingsbacken håller god mästerskapsklass och kan också förbereda ekipagen för internationella utmaningar, säger banbyggare Björn Kastenman.

OS-guldmedaljören Petrus Kastenman sportsliga gärning och anda vilar över tävlingsplatsen och nu för nästa generation den vidare.

Det är ett starkt startfält med många ryttare som tävlat i mästerskapssammanhang. 19 ekipage är anmälda till SM-klassen och flera av dem har medaljer sedan tidigare SM.

Ponny-SM och inverkansmästerskapen rids över två dagar. På lördag rids dressyr och banhoppning och på söndag rids terrängmomenten.

Unga fälttävlansstjärnor lyste på Gärds

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga klassen.