Annons

    Hem / Aktuellt / Trestjärnig premiär i Hermanstorp

Trestjärnig premiär i Hermanstorp

Svensk fälttävlan lyfter i helgen till nya höjder när Hermanstorps Kör- & Ridklubb arrangerar den första nationella trestjärniga tävlingen i Sverige på många år. Och ryttarna är sugna på att tävla, det blir dryga 200 starter i totalt åtta klasser.

Det har jobbats febrilt på terrängbanan i Hermanstorp utanför Falkenberg de senaste veckorna, med bandesigner Martin Möllgård i spetsen, för att färdigställa den nya banan. De enda trestjärniga banorna i landet på senare år har varit Segersjö utanför Örebro och Strömsholm, som båda arrangerat internationella tävlingar.

För att skapa ytterligare intresse arrangerar Hermanstorp ännu en tävling den 18-20 september och en cup där ryttare som genomför båda tävlingarna automatiskt deltar. Straffpoängen från båda tävlingarna räknas ihop och ryttare med lägst totala straffpoäng vinner. I den trestjärniga klassen är förstapriset 30 000 kronor och i den tvåstjärniga 15 000 kronor.

Det är många som vill vara med och på startlinjen i helgens tävling står bland andra Sandra Gustafsson, Katrin Norling, Alice Andersen, Christoffer Forsberg, Johan Lundin, Philippa Magnusson och Linda Algotsson.

Under lördagen rids dressyr och hoppning, söndag är vikt för terräng där den trestjärniga klassen går först med start 08.30.

Startlistor och resultat

Sverigeponnyn växer med fler kval

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.