Annons

    Hem / Aktuellt / Helena Ager in i EEF

Helena Ager in i EEF

Helena Ager, Kungsängen Sportryttare, ledamot av Sveriges Paralympiska Kommittés paralympiska utskott, och med lång rutin av parasporten, har blivit invald som ledamot i Europeiska Ridsportförbundets (EEF) Para Equestrian Working Group.

Helena Ager har sedan länge funnits med som hästägare för det svenska landslaget i paradressyr. Hon äger bland andra Anita Johnssons landslagshäst Dear Friend, och ställde så sent som i september sin häst Ramses till Louise Etzner Jakobssons förfogande för SM. Båda hästarna stod överst på prispallen i respektive Grad i årets svenska mästerskap.

Para Equestrian Working Groups ledamöter fastställdes på EEF:s styrelsemöte den 10 augusti.
Ordförande är Anne d'Ietere, Belgien.
Övriga ledamöter är Helena Ager, Sverige, Marianna Grammatikaki, Grekland, Tore Sannum, Norge, Luigi Ferdinando Acerbi, Italien, Nicole den Dulk, Nederländerna, Georgina Sharples, Storbritannien, Eva-Maria Bachinger, Österrike och Triona Connors, Irland.

Sverigeponnyn växer med fler kval

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.