Annons

    Hem / Aktuellt / Henrik 1.55-vinnare i Frankrike

Henrik 1.55-vinnare i Frankrike

Det blev flera svenska placeringar vid helgens femstjärniga tävling i St Tropez, Frankrike. Henrik von Eckermann vann fredagens 1.55-klass och i lördagens 1.50-hoppning slutade Peder Fredricson trea och Henrik von Eckermann fyra.

LÖRDAG

Hela 21 av startfältets 43 ryttare var felfria i första omgången, däribland Peder Fredricson på H&M Christian K som startade först och Henrik von Eckermann på Little Magic d'Asschautsom startade sist.

Med större delen av världseliten jagandes efter var det bara för Peder Fredicson att satsa för fullt. Det blev en snabb och felfri runda som såg nästan oslagbar ut. Det var den också tills, med fem ryttare kvar,  hemmaryttaren Edward Levy korsade mållinjen dryga sekunden snabbare än Peder.

Tyske Daniel Deusser lyckades sedan slå Peders tid men det blev fransk seger. Henrik von Eckermann var siste man ut och red felfritt och placerade sig precis efter Peder.

1.50-hoppning med en omhoppning: 1) Edward Levy, Frankrike, Rebeca LS 0+0 fel 30,61 2) Daniel Deusser, Tyskland, Jasmien Vd Bisschop 0+0 31,17 3) Peder Fredricson, Sverige, H&M Christian K 31,77 4) Henrik von Eckermann, Sverige, Little Magic d'Asschaut 0+0 31,93

FREDAG

- Peter Pan har varit i bra form de senaste veckorna och hoppar fantastiskt, säger Henrik von Eckermann.
- Han är en väldigt snabb häst, särskilt i svängarna.

Blågul flagga och svensk nationalsång blev det vid lördagens kvällshoppning över 1.55-hinder. Hela 12 ryttare var felfria i grundomgången och Henrik hade guldläge som näst sista startande i omhoppningen.

Amerikanska Paris Sellon tog en tidig ledning och strax efter red hemmaryttaren Olivier Robert och korsade mållinjen bara två hundradelar efter Paris. Några red sedan fortare men hade nedslag. När Henrik kom in var han fokuserad och red snäva vägar, i mål nästan en halv sekund för amerikanskan.
- Jag trodde jag skulle kunna slå Paris och banan passade min häst, säger Henrik.

Sista ryttaren rev tidigt och Henrik fick ta emot förstapriset på 16 250 euro.

Imorgon lördag rider Henrik Little Magic d'Asschaut i 1.50-klassen, som börjar klockan 16.15.
- Peter Pan kommer tillbaka på söndag i Grand Prix, säger Henrik.

1.50-hoppning med en omhoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Peter Pan 0+0 fel 30,63 sek 2) Paris Sellon, USA, Cassandra 0+0 31,11 3) Olivier Robert, Frankrike, Vivaldi des Menaux 0+0 31,13

Startlistor och resultat

Grandprix.tv sänder live

TORSDAG
1.50-tidshoppning: 1) Simon Delestre, Frankrike, Chesall Zimequest 0 fel 60,83 sek 2) Roger Yves Bost, Frankrike, Castleforbes Talitha 0 60,88 3) Denis Lynch, Irland, Gc Chopin's Bushi 0 61,65 7) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0 62,35

15 hästar nominerade till unghäst-VM i dressyr

15 ekipage har idag nominerats till Unghäst-VM i dressyr. Mästerskapet avgörs 9-13 december i tyska Verden.