Annons

    Hem / Aktuellt / Ridhandboken i ny upplaga

Ridhandboken i ny upplaga

Ridhandboken 1 är ett standardverk i ridsportvärlden och grundboken i våra ridutbildningar. Nu finns den i en ny omarbetad upplaga med ännu skarpare fokus på hästvälfärd.

Rihandboken 1 – Grundutbildning för ryttare och häst, gavs ut för första gången för 50 år sedan av tyska ridsportförbundet, Deutsche Reiterliche Vereinigung, och har sedan dess kommit i 31 upplagor. En tysk klassiker och en svensk ridbibel som nu genomgått en omfattande översyn, både när det gäller språk och innehåll. Boken innehåller också nya forskarrön, bland annat om träning och biomekanik.

Ridhandboken innehåller massor av kunskap om den klassiska ridläran och viktiga grundkunskaper i hästhantering.
Priset är 350 kronor och du beställer den via Idrottsbokhandeln

- Våra svenska ridutbildningar vilar på riktlinjerna i Ridhandboken, säger Markku Söderberg som är  ordförande för Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion, och en av personerna i den namnkunniga referensgrupp som står bakom den svenska bearbetningen (se nedan).

Boken innehåller massor av kunskap och konkreta tips som ryttare på alla nivåer kan omsätta direkt!

Kunskap är en grundpelare i ridsporten och nyckeln till både hästvälfärd och framtidens ridsport, understryker Markku Söderberg. 
- Det är varje ryttares ansvar att hela tiden fylla på sin kunskap och här spelar Ridhandboken en viktig roll.
- I den här upplagan är framförallt hästvälfärdsperspektivet tydligare och vikten av att ta hänsyn till  hästens medfödda behov och beteende i kommunikationen mellan häst och ryttare.

Ridhandboken är också ett starkt boktips från AnnCatrin ”Ancan” Carlsson som är A-tränare i hoppning och en del av hoppningens landslagsledning.

- Ridhandboken 1 är oumbärlig för alla som vill bli skickliga ryttare och oavsett vilken nivå man befinner sig på. Här finns ridkonstens klassiska ridprinciper förklarade och beskrivna så att alla kan förstå. Den främjar harmonisk ridning med en optimalt arbetande häst och en ryttare med god ridkänsla!

Svenska Ridsportförbundet planerar översätta Ridhandboken del 2 så snart upplagan är reviderad av tyska ridsportförbundet.

Ridhandboken 1 är översatt av Marianne Kristofferson, Annette Fransén Iacobeus har varit lektör och Cecilia Lönnell redaktör.

Referensgruppen bakom Ridhandboken 1
Agneta Aronsson
AnnCatrin Carlsson
Robert Fritz
Elisabet Lundholm
Eva-Karin Oscarsson
Anne Persson
Markku Söderberg

Henrik von Eckermann GP-fyra

Henrik von Eckermann och Glamour Girl var på väg mot seger när en bom retligt föll i slutet av omhoppningen i Abu Dhabi Grand Prix. Det blev en fjärdeplats för ekipaget som var klart snabbast runt banan.